První domácí utkání vyneslo první body
Klub

První domácí utkání vyneslo první body

Redakce

Po dvou venkovních prohrách v Písku a Letohradu si juniorka připsala první body za očekávanou domácí výhru, neboť sestavu tvořili převážně hráči z prvoligového kádru. Střelecky se však prosadili až ve druhém poločase.

Přestože Boleslavští měli po celé utkání herní převahu, Kuničtí téměř hodinu drželi bezgólový stav. V první šanci v 9. minutě po Štohanzlově centru mířil Ščuk vedle. Za Kunice kontroval ve 13. minutě nepřesnou hlavičkou Engelmann po centru Nečase. V 16. minutě tvrdě vypálil Štohanzl a brankář Šilhavý se štěstím vyboxoval míč mimo branku. Ve 20. minutě chybu v kunické obraně využil Řezníček, ale sólo nedovedl do úspěšného konce, neboť nastřelil vybíhajícího brankáře. Po Procházkově dlouhém odkopu se do výhodné pozice dostal Zahustel, nastřelil však gólmana. O pár minut později zdařilou kombinaci Procházky s Kostakisem završil nepřesnou střelou Zahustel.

Druhý poločas začal Tvarohovou ranou vedle.
V 56. minutě Boleslavští konečně zúročili převahu. Štohanzl přihrál Zahustelovi a ten skóroval - 1:0.

O pět minut později z ojedinělé akce Kunice získaly roh a po jeho rozehrání Hyský mířil vedle Šedovy branky. Potom se dlouho čekalo na druhý pojišťující gól. V 64. minutě Řezníček přestřelil branku. V 70. minutě se dobře na levé straně uvolnil Táborský, ale jeho centr k Řezníčkovi nepustil brankář Šilhavý. V 79. minutě pálil z otočky Štohanzl a trefil brankáře. V 80. minutě obléhání kunické branky vyvrcholilo střelou Ščuka a dorážkou Řezníčka, jeho gól však rozhodčí neuznali, neboť pomezní si vymyslel ofsajd, který nebyl. O dvě minuty později zkoušel Řezníček přelstít brankáře umístěnou ranou ke vzdálenější tyči, ale ten se včas vymrštil a gólu zabránil.

V 84. minutě další Řezníčkovu střelu Šilhavý vyrazil jen ke Štohanzlovi a ten úspěšnou dorážkou přidal toužebně očekávaný druhý gól - 2:0.
Ve zbylém čase Kuničtí přežili další tři gólové šance. Brankář Šilhavý volej Ščuka vyrazil na roh a Táborského dělovku lapil. Na Synkovu levačku byl krátký, ale míč se odrazil od pravé tyče, proletěl přes šířku branky, ale do sítě nezapadl.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Šeda - Tvaroha (87. Zbrožek), Dimitrovski, Procházka, Kalina - Zahustel (84. Synek), Ščuk, Kostakis (78. Dudka), Štohanzl - Řezníček, Táborský.

Sestava Kunice: Šilhavý - Kopta, Hyský, Havlíček, Veselý - Kočí, Kordiak, Nečas (46. Brabec), Engelmann (80. Dvořák) - Marek, Tafat (46.Rejhon).

Góly: 56. Zahustel, 84. Štohanzl

ŽK: Kostakis, Tvaroha - Brabec

Rozhodčí: Šedivka - Hock, Kembický

Diváků: 135

Fanshop banner