Zůstali neporažení, ale ztratili dva body
Klub

Zůstali neporažení, ale ztratili dva body

Redakce

V prvním poločase aktivnější Slavie získala vedení gólem Koreše. Druhý poločas byla iniciativnější Boleslav, ale z mnoha šancí se ujal pouze centr Kuliče, který si do vlastní branky srazil Pospěch.

Boleslavští šli do utkání s oprávněným sebevědomím, neboť v předchozích čtyřech ligových mistrácích neprohráli, ale zároveň s pokorou vyplývající z historické statistiky, podle níž Slavii v předchozích čtrnácti duelech o body přemohli jen dvakrát.

První poločas začal slávistickým tlakem. Kaufman nastřelil boční síť, Vlčkova šance skončila rohem. Teprve v 10. minutě se osmělili Boleslavští, ale k Wojnarovu centru Čontofalský nepustil Buluta.

Ve 14. minutě se za pěknou kolmicí rozběhl Koreš, prosmýkl se středem boleslavské obrany a jistě překonal vybíhajícího Millera - 1:0.

Boleslavští se snažili prosadit kombinací, ale zrazovala je nepřesnost finálních přihrávek. Teprve ve 26. minutě kopal Kulič první rohový kop Boleslavi. O tři minuty později velkou šanci Vlčka zmařil Miller odvážným pádem pod útočníkovy nohy. Ve 31. minutě Kyselův centr Wojnar hlavou usměrnil do Čontofalského náruče a stejně dopadl Rolko o tři minuty později, když hlavičkoval po Kuličově obloučku z trestného kopu.
V předposlední minutě poločasu se Vlček šťastně přimotal k brejku, ale Šírl jej naštěstí doběhl a v boleslavském vápně zbavil míče dříve, než stačil vystřelit.

Druhý poločas začala o poznání svižněji Boleslav. A byla aktivnější až do konce utkání. Bohužel mnoho příležitostí promarnila.
Ve 47. minutě Chramosta obral Kaufmana, který před vlastním vápnem uklouzl, než však stačil vystřelit, byl faulován, což sudí nepotrestal. Boleslav zůstala v útoku a Kulič jen těsně minul levý horní růžek. V příští minutě se v tvrdém souboji srazil s Čontofalským Bulut, ale po ošetření pokračoval ve hře. V 57. minutě Kulič zprava po zemi našel před brankou nekrytého Chramostu a ten z necelých deseti metrů přestřelil branku. V 71. minutě Chramostův centr proletěl brankovištěm a u vzdálenější tyče odskočil Bulutovi od nohy před odkrytou brankou. Boleslavští zůstali v útoku, ale Kyselova rána neprošla přes beky k brance.

V 78. minutě nadýchaný oblouček Kuliče si u bližší tyče srazil Pospěch do vlastní branky těsně před rukavicemi Čontofalského, který se na spoluhráče za málo vídaný kiks hodně vztekal - 1:1.

V 86. minutě Štohanzlův centr hlavičkoval před slávistickou brankou Chramosta a neúspěšně zakončoval Bulut i Řezníček. O dvě minuty později Procházka poslal po levé straně Řezníčka, ten utekl protihráči a po zemi centroval před branku, kterou u vzdálenější tyče z jasné pozice netrefil Bulut, ač nebyl atakován a zcela sám před gólmanem. Slávisté se před Millera dostávali ve druhém poločase sporadicky a vážněji jej neohrozili.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Janíček (79. Procházka), Rolko, Šírl (74. Štohanzl) - Wojnar (74. Řezníček), Kúdela, Opiela - Chramosta, Kulič, Bulut.

Sestava SK Slavia Praha: Čontofalský - Nitrianský, Hubáček, Kaufman, Hurka - Koreš, Petrák, Jarolím, Janda (70. Milutinovič) - Vlček (61. Trubila), Pospěch.

Góly: 14. Koreš - 78. Pospěch vlastní

ŽK: Pospěch - Kulič

Rozhodčí: Královec - Ubias, Paták

Diváků: 7158

Fanshop banner