Koubek před Slavií: Chceme navázat na předchozí výkony
Klub

Koubek před Slavií: Chceme navázat na předchozí výkony

Redakce

Boleslavští jedou v pátek do Prahy s gloriolou neporaženého týmu v aktuální mistrovské sezóně. Trenér Miroslav Koubek burcuje hráče, aby si udrželi aktivní přístup svého fotbalového projevu, neboť jiná cesta k úspěchu nevede.

„Chceme v každém utkání navázat na předchozí aktivní výkony bez rozdílu, zda hrajeme doma nebo venku," prohlásil sebevědomě Miroslav Koubek.
„Jedeme na Slavii s vědomím, že nás čeká soupeř hodně toužící po bodech, protože jich moc nemá, bude tedy odhodlaný, soustředěný a možná i hodně agresivní. Dnešní Slavie patří mezi agresivní týmy s těmi hráči, které má a protože to jsou dobří fotbalisté, čeká nás velmi těžké utkání, ve kterém budeme chtít vytěžit co nejvíce a k tomuto cíli nevede jiná cesta, než aktivním pojetím fotbalu," dodal mladoboleslavský kouč.
Zaujala ho statistika dosavadních ligových střetů Mladé Boleslavi se Slavií Praha a v ní především údaj, že jenom jednou spolu tyto týmy hrály bez gólů. Plichtou 0:0 skončil duel na mladoboleslavském hřišti před třemi lety. „Je to zajímavé, ale ne překvapující, neboť obě mužstva mají ve svém naturelu útočný fotbal a tak je to přirozený statistický údaj," komentoval bilanci vzájemných utkání současný boleslavský trenér Miroslav Koubek. Jeho slova potvrzuje fakt, že ve čtrnácti dosud sehraných ligových utkání padlo celkem 38 gólů, což činí solidní střelecký průměr 2,71 gólu na jeden zápas.

Fanshop banner