Honza Kysela prodloužil smlouvu
Klub

Honza Kysela prodloužil smlouvu

Redakce

Odchovanec a v současnosti hráč základní sestavy šestadvacetiletý Jan Kysela se s vedením FK Mladá Boleslav dohodl na prodloužení kontraktu do června 2014. V mladoboleslavském dresu dosud odkopal 120 prvoligových utkání.

S fotbalem začal v Bakově nad Jizerou, ale ještě v žákovském věku přestoupil do Mladé Boleslavi, kde pobral rozhodující fotbalové dovednosti. Je tedy typickým produktem mladoboleslavské péče o talentované fotbalisty. Ve své dospělé kariéře cestoval sestavou, když zprvu střídal útok se zálohou a od letošního roku pravidelně nastupuje na pravém kraji obranné čtveřice.
Dvakrát z Mladé Boleslavi odešel na zkušenou, vždy formou hostování. Poprvé do druholigového Ústí nad Labem, kde odehrál jeden soutěžní ročník 2004/05 a podruhé do prvoligové Slavie Praha, kde byl jen jarní sezónu v roce 2010. Členem prvoligového kádru FK Mladá Boleslav je nepřetržitě šest let od července 2005 se výjimkou zmíněného slávistického půlroku.
V Gambrinus lize si dosud připsal celkem 128 startů (120 za Mladou Boleslav a 8 za Slavii Praha) a 14 gólů (všechny v dresu Mladé Boleslavi). Novou smlouvu s FK Mladá Boleslav podepsal v předposledním srpnovém týdnu s platností do 30. června 2014.

Fanshop banner