Boleslav má nejlepší obranu a střelce Chramostu
Klub

Boleslav má nejlepší obranu a střelce Chramostu

Redakce

Boleslavští jedou do Prahy hájit dosavadní ligovou neporazitelnost. Utkání 5. ligového kola SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav se hraje v pátek 26. srpna od 20,15 hodin ve vršovické Synottip aréně.

Boleslavští neprohráli šest soutěžních utkání v řadě. Naposledy podlehli v Evropské lize na Kypru Larnace 0:3. Od té doby postupně remizovali v Jablonci (Gambrinus liga) 0:0, doma s Larnakou (Evropská liga) 2:2 a vyhráli doma se Slováckem (Gambrinus liga) 1:0, v Chrudimi (Ondrášovka cup) 3:0, v Ostravě (Gambrinus liga) 4:1 a naposledy doma nad Viktorií Žižkov 2:0.

V současné konkurenci šestnácti účastníků Gambrinus ligy po odehraných čtyřech kompletních kolech má Mladá Boleslav jasně nejlepší defenzívu s jedním inkasovaným gólem. Také ve statistice ofenzivní produktivity patří k nejlepším. Se sedmi nastřílenými góly má šestý nejlepší útok. Více gólů než v ligové tabulce druhá Boleslav (7) daly třetí Liberec (10), pátý Jablonec (10), první Sparta (9), šestá Plzeň (9) a osmá Příbram (8).

Boleslavský útočník Jan Chramosta dal už tři góly, dalšími úspěšnými ligovými střelci v modrobílých dresech jsou Marek Kulič, Kerem Bulut a Petr Wojnar. Do bilance se počítá i hlavička slováckého Kerbra, který si dal vlastence právě v utkání s Boleslaví.
Na rozdíl od boleslavského týmu nemá současná pražská Slavia výrazného kanonýra. Ve čtyřech mistrovských zápasech se na čtyřech vstřelených gólech podílela čtveřice hráčů Adam Hloušek, Zbyněk Pospěch, Lukáš Jarolím a Stanislav Vlček.

Nejlepší ligoví střelci na podzim 2011: 5 - David Lafata (Baumit Jablonec), 3 - Jan Chramosta (Mladá Boleslav), Zdeněk Ondrášek (České Budějovice), Michael Rabušic (Slovan Liberec), Michal Breznaník (Slovan Liberec), Václav Pilař (Viktoria Plzeň), Tomáš Wágner (Příbram), Kamil Vacek (Sparta Praha).

Fanshop banner