Podruhé hráli venku a podruhé prohráli
Klub

Podruhé hráli venku a podruhé prohráli

Redakce

Ve druhém kole ČFL hráli boleslavští junioři opět na hřišti soupeře, tentokrát východočeského nováčka v Letohradu. Obě družstva nabídla divákům obětavý a bojovný výkon s řadou rušných momentů, bohužel se šťastnější koncovkou pro Letohrad.

Úvod utkání byl ve znamení aktivity Boleslavských, kteří atakovali rozehrávku soupeře na jeho polovině a po získání míče rychle kombinovali, čímž si vytvářeli převahu.
První větší šanci si však vytvořili Letohradští v 8. minutě, kdy Kailovu nebezpečnou střelu Jakubov vyrazil. V 11. minutě letohradský Brendl pronikl do boleslavské obrany, naštěstí mu Jakubov dobře zmenšil střelecký úhel a zdárně vykryl jeho ránu, stejně jako následnou dorážku Semeráda.
Boleslavští reagovali v 16. minutě rychlým brejkem. Synek vysunul Zahustela, ten však sólo od půlící čáry neproměnil. Postupně se do zakončení dostali také Kostakis, Synek a Ščuk, ale výborně chytající letohradský Kykal všechny pokusy kryl.

Ve 32. minutě nastal rozhodující moment prvního poločasu. Kuželka úspěšně prostřelil z třiadvaceti metrů skrumáž hráčů a rozvlnil síť za Jakubovovými zády - 1:0. Boleslavští na letohradský úspěch odpověděli nepřesnými střelami Kostakise a Ščuka.

Po přestávce byli Boleslavští aktivnější, ale jejich kombinacím scházela přesnější finální přihrávka a důraznější zakončení. Jednu z výrazných šancí měl v 62. minutě Volf, ale zamířil nad branku.
V 64. minutě po letohradském rohu boleslavskému brankáři pomohlo břevno, ale o tři minuty později Jakubov špatně rozehrál a nabídl protihráči Brendlovi luxusní střeleckou příležitost, kterou do opuštěné branky využil a pojistil tak letohradské vedení - 2:0.
Za nepříznivého stavu Boleslavští vystupňovali tempo a všechny síly vrhly do útoku. Protože Letohradští nezůstávali pozadu, byl k vidění fotbal s nadstandardní úrovní v ČFL. Na skóre nepříznivém pro Mladou Boleslav se však nic nezměnilo.

V závěrečné desetiminutovce se Boleslavští neprosadili ve třech nadějných šancích. Dudka dobře zahrál trestný kop a dorážka z Kozmovy hlavy skončila na břevně. V jasné pozici se nepodařilo Synkovi dopravit míč do sítě. V 86. minutě trestný kop Dudky letohradský brankář Kykal zlikvidoval neskutečným zákrokem.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Jakubov - Tvaroha, Zbrožek, Johana (46. Kozma), Dimitrovski - Ščuk (46. Honc), Dudka, Kostakis (79. Čech) - Volf, Synek, Zahustel.

Góly: 32. Kuželka, 67. Brendl

Diváků: 600

Ve dvou úvodních zápasech, v Písku a v Letohradě, nové mistrovské sezóny v ČFL nezískala mladoboleslavská juniorka ani bod a za 180 minut vstřelila pouze jeden gól. Třetí pokus na bodový zisk bude mít v prvním domácím utkání v sobotním dopoledni 27.srpna od 10,15 v duelu Mladá Boleslav"B" - Kunice.

Fanshop banner