Po třech ligových kolech jsou stále bez vítězství
Klub

Po třech ligových kolech jsou stále bez vítězství

Redakce

Ve třech odehraných mistrovských zápasech dorostenci U19 nezažili radost z výhry. Po domácí remíze s Pardubicemi a prohře v Hradci Králové podlehli soupeři i ve Zlíně.

Půl hodiny na začátku utkání vyznívaly útoky z obou stran jalově. Ve 12. minutě po trestném kopu Mižiče vysoko branku přestřelil Tvrdý. V následující minutě Zlínští získali rohový kop, který přetáhli na zadní tyč, kde Bartolomeu hlavičkoval naštěstí mimo. V 19. minutě Tvrdého dělovka z dálky minula cíl. Ve 21. minutě rozehrál Mižič trestný kop na Klobásu, ale jeho zakončení soupeř zblokoval. Ve 27. minutě po autovém vhazovaní vrátil Novák míč na vápno Bočkovi a ten bez přípravy zakončil, ovšem střela letěla přes branku.
Ve 31. minutě Zlínští zahrávali trestný kop z levé strany do vápna, odkud míč obránci Boleslavi odvrátili, ale následnou střelu tečoval hlavou Zavada do sítě - 1:0
. A tak skončil i první poločas.

Druhy poločas začali boleslavští dorostenci aktivně. Už ve 48. minutě Klobása získal míč a individuální akci zakončil zdařilou střelou pod břevno, kterou brankař Jelínek vyrazil na roh. V další pěkné fotbalové akci Mehanovič křížným centrem našel Mižiče, ten nacentroval do pokutového území, kde Horák hlavičkoval těsně nad zlínskou branku. V 64. minutě byla Boleslav blízko vyrovnávacího gólu při závaru před brankou Jelínka, ten nejdříve skvěle vychytal Klobásu a následnou dorážku Mehanoviče vyrazil šťastně nohou. Za pět minut bylo opět horko před zlínskou brankou, ale překonaného brankáře dokázal jeden z obránců zastoupit a vyhlavičkoval míč z prázdné branky.
Boleslavský tlak nepřinesl gólový efekt, což soupeř dokonale potrestal v 74.minutě. Při ojedinělé standardní situaci Zlína se prosadil hlavou Kalus - 2:0.

Teprve v 81. minutě kapituloval zlínský gólman. Mižič se důrazně tlačil přes dva bránicí hráče do pokutového území, kde byl faulován. Rozhodčí Ondráš nařídil pokutový kop a ten proměnil Horák - 2:1. Na remízu už Boleslavští nedosáhli. V předposlední minutě sice získali výhodu trestného kopu ze sedmnácti metrů, ale Mehanovič hradbu bránících těl neprostřelil a ani dorážka se neujala.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hankic - Hošťálek, Láncz (80.Křapka), Šimek, Tvrdý (60.Lukeš) - Novák (38. Baster, 74 Tvrzník), Mižič, Boček (46. Mehanovič), Vraštil - Horák, Klobása.

Sestava FC Tescoma Zlín: Jelínek - Zavadil, Dulík,,, Skalička, Dvorník -Uher, Kalus (88. Očadlík), Surovec (57. Elšík) - Bartolomeu, Dvořák (69. Višnevský, 88. Trochta), Kopečný.

Góly: 31. Zavada, 74. Kalus - 81. Horák

Rozhodčí: Ondráš - Ogrodník, Šumšal

Fanshop banner