Chramosta zlomil žižkovské prokletí
Klub

Chramosta zlomil žižkovské prokletí

Redakce

Boleslavští ve čtvrtém ligovém kole splnili nelehkou roli favorita a porazili Žižkov dvěma góly Chramosty, když po celý zápas měli jasnou převahu. Žižkovští hráli hodinu bez vyloučeného Bartla, který se vyfauloval na Chramostovi.

Trenér Koubek vsadil na základní sestavu shodnou z předchozího vítězného utkání v Ostravě. Tam sice tři fotbalisté nedohráli kvůli zraněním, ale v týdnu se z utržených ran vylízali a tým proto nastoupil v plné momentální síle.
Před utkáním byla v roli favorita podle aktuální ligové tabulky Mladá Boleslav, ale podle bilance dosud sehraných čtyř zápasů o ligové body její role tak jednoznačně nevyznívala, neboť vyhrála jen jednou. Povedlo se jí to na podzim 2008 na žižkovském hřišti. Ale ve dvou zápasech doma, na podzim 2007 a na jaře 2009, ani jednou nevyhrála a navíc nedala Žižkovské Viktorii ani jeden gól.

Nepříjemná statistika přestala platit ve 23. minutě. To Rolko poslal nádherný pas za soupeřovu obranu přesně na sprintujícího Chramostu, který s přehledem přeloboval brankáře Vaclíka - 1:0. Za dvě minuty se Chramosta hrnul do další šance, ale těsně před trestným územím jej podrazil Bartl a sudí Kovařík žižkovského beka bez otálení poslal předčasně ze hry.
Oslabená Viktoria se vrhla do útoku, ale nikdo z jejích hráčů se neprosadil. Tři minuty před přestávkou přidal Chramosta druhý gól. Kúdela mu poslal přízemní přihrávku dovnitř vápna, boleslavský kanonýr obešel vybíhajícího Vaclíka a z úhlu po zemi, podobně jako před týdnem v Ostravě, se trefil mezi tyče - 2:0.
Než dal Chramosta první gól, promarnil stoprocentní šanci po Opielově prostrčení míče mezi stopery Bulut, který sám před brankou nastřelil brankářovy nohy. Většinu prvního poločasu Boleslavští kontrolovali hru a dva góly byly mírným vyjádřením jejich převahy.

Druhý poločas už na skóre nic nezměnil. Šance na zvýšení měli v 51. minutě Chramosta, ale sám před Vaclíkem nastřelil jeho nohy, a Kulič v 66. minutě, kdy po přihrávce Kysely z deseti metrů vysoko přestřelil. V 81. minutě Vaclík vyrazil Štohanzlovu dělovku k Rolkovi a jeho dorážku do sítě sudí ohodnotili jako postavení mimo hru a gól neuznali.
Boleslavští kombinací často drželi míč pod kontrolou, aby nepřipustili zdramatizování vývoje utkání náhodným gólem soupeře. V závěrečných minutách si na ně diváci zapískali, neboť se domnívali, že boleslavský nezájem atakovat soupeřovu branku je moc očividný a tribuny žádaly zvýšení výhry nad oslabeným protivníkem.

Důležité však bylo, že Boleslav dotáhla třetí utkání o ligové body do vítězného finále a drží nadále neporazitelnost a tím pádem i postavení v popředí mistrovské tabulky.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Janíček, Šírl - Wojnar (73. Štohanzl), Kúdela (71. Procházka), Opiela - Chramosta, Kulič, Bulut (80. Řezníček).

Sestava FK Viktoria Žižkov: Vaclík - Bartl, Tomáš Procházka, Lafrance, Čermák - Kadeřábek (76. Kalivoda), Súkenník, Šťastný, Sivrič (46. Folprecht) - Kalod (71. Musiol), Nestorovski

Góly: 23. a 42. Chramosta

ŽK: Opiela, Kúdela, Janíček - Kalod

ČK: Bartl

Rozhodčí: L.Kovařík - Handlíř, Santarius

Diváků: 3516

Fanshop banner