Za Žižkov střílí Nestorovski, Boleslav má snajperů více
Klub

Za Žižkov střílí Nestorovski, Boleslav má snajperů více

Redakce

Do utkání 4. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FK Viktoria Žižkov, které se hraje v neděli 21. srpna od 17 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu, jdou oba soupeři se zdravým sebevědomím čerstvých úspěchů v Gambrinus lize i Ondrášovka cupu.

Mladá Boleslav je v aktuální ligové tabulce na třetí příčce a patří mezi čtyři dosud neporažené účastníky Gambrinus ligy. Spolu s třemi ligovými duely neprohrála dokonce pět soutěžních utkání v řadě. Naposledy podlehla v Evropské lize na Kypru Larnace 0:3. Od té doby postupně remizovala v Jablonci (Gambrinus liga) 0:0, doma s Larnakou (Evropská liga) 2:2 a vyhrála doma se Slováckem (Gambrinus liga) 1:0, v Chrudimi (Ondrášovka cup) 3:0 a v Ostravě (Gambrinus liga) 4:1.

Boleslavské příznivce potěšilo probuzení střelců Koubkova týmu. Ve 2. kole Ondrášovka cupu výhru na hřišti třetiligové Chrudimi 3:0 vystříleli Wojnar, Chramosta a Zahustel. Za čtyři dny potom ve 3. kole Gambrinus ligy skolili Baník Ostrava 4:1 parádními trefami Kulič, Bulut, Chramosta a Wojnar.

Podobně jako Mladá Boleslav i Viktorie Žižkov postoupila ve 2. kole Ondrášovka cupu přes třetiligové mužstvo. Jenom ji to dalo trochu více práce. Duel Písek - Žižkov 2:3 rozhodl až v poslední minutě Nestorovski z penalty, předchozí dva žižkovské góly dali Folprecht a Musiol.

Jednadvacetiletý kanonýr Ilija Nestorovski je makedonské národnosti, tudíž krajanem mladoboleslavského stopera Vladimira Dimitrovského. Na Žižkov přestoupil v letošním létě ze Slovácka. A ve prospěch žižkovské Viktorie rozhodl nejen pohárové utkání, ale také ligové derby s Duklou Praha.

Žižkovští se do Gambrinus ligy vrátili po dvou letech působení ve II. lize. V roli letošního nováčka měli hodně nepříznivý los, neboť začali mistrovský podzim dvojicí zápasů na soupeřových hřištích, z nichž nepřivezli ani bod. Ve vyrovnaných duelech podlehli nejprve v Hradci Králové 0:1 a potom v Příbrami 1:2. První ligové body brali až ve třetím kole za zmíněnou domácí výhru nad Duklou Praha 1:0. Za Žižkov se v letošní lize trefili Bartl proti Příbrami a Nestorovski proti Dukle.

V současné době jsou členy hráčského kádru FK Viktoria Žižkov dva fotbalisté zaregistrovaní v FK Mladá Boleslav. Obránce Petr Mach a útočník Jan Bořil mají v žižkovském klubu povolené hostování do konce letošního roku. Podle klubové dohody proti Boleslavi hrát nemůžou.

Fanshop banner