Boček ze dvou penalt proměnil jen jednu
Klub

Boček ze dvou penalt proměnil jen jednu

Redakce

Boleslavští mladíci nevyhráli ani druhé mistrovské utkání nové sezóny. Po domácí remíze s Pardubicemi prohráli těsně v Hradci Králové, protože v závěrečných minutách neproměnil Boček penaltu.

Do utkání svěřenci trenéra Saňáka vstoupili nepovedeně. Brzo po zahájení ztratili míč ve středu hřiště a Hradečtí je v 5. minutě potrestali povedeným útokem do otevřené obrany s úspěšným zakončením Petráčka - 1:0.
Boleslavští poprvé zahrozili až v 19. minutě. Klobása dal doprava na Mižiče, ten přihrál pod sebe Novákovi, jenž zakončil těsně vedle. Za tři minuty vnikl Boček ze strany do vápna a přihrál Mižičovi, který v obrovské příležitost nedokázal nadvakrát dostat míč do branky.
Ve 24. minutě po rozehraném rohovém kopu hradečtí obránci faulovali nabíhající boleslavské hráče a rozhodčí nekompromisně nařídil pokutový kop. Boček ho bez problému proměnil ve vyrovnávací gól - 1:1.

V závěrečné pětiminutovce první půle promarnili Boleslavští dvě příležitosti k vedení. Nejprve spolupráci Láncze s Mižičem v rychlé akci scházelo přesné zakončení. Podruhé po faulu na Bočka a následně rozehraném trestném kopu Mižičem nedokázal Klobása překonat vyběhnuvšího brankáře Zavřela.

Druhý poločas, podobně jako první, nezačal pro boleslavské družstvo dobře. Soupeř ve 47. minutě rozehrál trestný kop a po závaru uvnitř pokutového území nedůrazní boleslavští obránci dovolili Juklovi, aby dotlačil míč za brankovou čáru - 2:1.
Boleslavští marně usilovali o vyrovnání. V 60. minutě samostatnou akci zakončil Boček povedenou střelou, kterou hradecký brankář Zavřel jen s obtížemi vyrazil na rohový kop. Po jeho rozehrání se Boleslavští dostali dvakrát do zakončení, ale míč ani jednou neprošel přes hradbu obránců.
V další nadějné akci v 68. minutě Novák z levé strany prostrčil Bočkovi, jenž posunul Mižičovi do vápna, který však přestřelil. V 73. minutě po rohovém kopu z pravé strany střílel Láncz těsně vedle. O dvě minuty později si uvnitř pokutového území dobře převzal míč Tvrzník, ovšem zamířil těsně vedle branky. V 80. minutě při závaru v soupeřově pokutovém území nedokázali Klobása, Mižič ani Lukeš prostřelit bránící hráče.
V 85. minutě získala Boleslav výhodu trestného kopu a po jeho rozehrání v hradeckém vápně faulován Klobása. Rozhodčí nařídil v boleslavský prospěch již druhý pokutový kop v utkání, ale úspěšný exekutor z první půle Boček tentokrát zklamal a netrefil vůbec branku. V poslední minutě hlavičkoval Mižič z výhodné pozice přímo do brankáře.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Hankic - Křapka (49. Hůlka), Hošťálek (69. Tvrzník), Mižič, Novák (77. Lukeš), Boček, Láncz, Eliáš (53. Horák), Vraštil, Klobása, Tvrdý.

Sestava FC Hradec Králové U19: Zavřel - Petráček (85. Hannich), Holeš, Vejchoda, Kratochvíl (78. Týfa), Krčál, Bodlák (90. Krátký), Ptáček (90. Novotný), Hegr, Jukl, Hloušek (87. Kafka),

Góly: 5. Petráček, 47. Jukl - 24. Boček

ŽK: Jukl, Hegr, Krčál - Novák, Boček

Rozhodčí: Váňa - Arnošt, Krotil

Fanshop banner