První mistrák jen remizovali
Klub

První mistrák jen remizovali

Redakce

První mistrovské utkání nové sezóny hráli boleslavští dorostenci doma nerozhodně, přestože byli lepším družstvem. Navíc v posledních vteřinách nevyužili jasnou šanci.

První poločas skončil bez gólu. Boleslavským nebyl platný tlak, který si vynutili. Ze střeleckých příležitostí neproměnili ani jednu.
Nejblíže gólu byl už v 6. minutě Eliáš, nastřelil však tyče a Klobásovu dorážku dokázali odvrátit pardubičtí obránci. Ve 14.minutě Klobása vybojoval míč v souboji s brankářem, ale ke gólu akce nevedla. Ve 28.minutě založil útočnou akci z poloviny hřiště Křapka, před soupeřovým vápnem si narazil s Klobásou, ale ve finální fázi mu míč odskočil.

Druhý poločas začali Pardubičtí lépe a nečekaně se ujali vedení. Ve 49.minutě po rozehrané standardní situaci hlavičkoval soupeř přes celou branku na vzdálenější tyč, kde z dorážky vstřelil vedoucí gól utkání - 0:1.
Boleslavští krutě pykali za to, že nedokázali zachytit pardubický aktivní nástup do druhého dějství zápasu. Teprve po čtvrthodině dostali hru znovu pod kontrolu. Tlačili se do ofenzívy a často stříleli. Z množství střeleckých pokusů se ujala až 79.minutě výstavní trefa Klobásy z trestného kopu - 1:1. V prodlouženém čase měl tři body na kopačce Lukeš, ale neproměnil jasnou gólovou příležitost z hranice pokutového kopu.

Fanshop banner