Mistrovský program začali prohrou
Klub

Mistrovský program začali prohrou

Redakce

Přestože boleslavští junioři v Písku vyhráli první poločas, tak nakonec odjeli bez jediného bodu, neboť zahodili spoustu dobrých střeleckých příležitostí, za což je soupeř potrestal a šťastně otočil skóre.

Úvod utkání patřil domácím, ale s přibývajícími minutami se Boleslavští čím dál více osmělovali a dostávali se do dobrých příležitostí. V 10. minutě nedal gól Honc, ve 12. minutě Volf nezvládl finální přihrávku na Honce a v 19. minutě střílel Tvaroha těsně vedle branky.
Ve 28. minutě po spolupráci se Zbrožkem povedeně vystřelil Honc a míč do sítě dorazil Volf - 0:1.
To byl dobrý počinek boleslavských juniorů. A mohly následovat další góly, bohužel zůstalo jen u jednoho. Ve 36. minutě nedokázal Synek z malého vápna překonat domácího brankáře Pešulu a samém závěru poločasu byl blízko gólu Honc, ale jeho křížná střela těsně minula pravou tyč písecké branky.

Ve druhém poločase Písečtí přidali na pohybu a důrazu, čímž se dostávali do hry více než před přestávkou. Boleslavští byli však stále nebezpeční z brejků. Jeden z nich špatně vyřešil Synek v 51. minutě, o dvě minuty později mohl Synek postupovat sám na branku, ale zastavila jej neoprávněně pomezní rozhodčí Žáková. Dobrou akci vedenou Čechem nedokázal zakončit Honc.
Písečtí potrestali Boleslav za neproměňování šancí poprvé v 61.minutě, kdy nepovedený centr Hřebečka zapadl k překvapení všech za tyč Jakubovovy branky - 1:1.

Boleslavskou odpovědí bylo nedůrazné zakončení Volfa a především stoprocentní příležitost Tvarohy v 68.minutě, kdy jeho gólovou střelu zázračně chytil domácí brankář.
V 80.minutě centr Hřebečka našel mezi boleslavskými stopery Zušťáka a ten hlavou usměrnil míč do sítě - 2:1.

Zbývající minuty byly hodně rušné, ale žádnému z mužstev se už skórovat nepodařilo. Písek těsnou výhru uhájil. Přestože Boleslavští podali sympatický výkon a na soupeřově hřišti si vypracovali nezvykle mnoho gólových příležitostí, na body nedosáhli.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Jakubov - Borovička, Zbrožek, Johana, Dimitrovski (38.Kuči) - Sedláček, Tvaroha, Volf - Honc, Synek, Čech(74. D.Šťastný)

Góly: 61. Hřebeček, 80. Zušťák - 28. Volf

Vstup do mistrovské sezóny se mladoboleslavské juniorce výsledkově nevydařil. Také druhé utkání hraje venku, v sobotním odpoledni 20. srpna ve východočeském Letohradu. Doma se představí až v sobotu 27.srpna od 10,15 v utkání 3.kola ČFL Mladá Boleslav"B" - Kunice.

Fanshop banner