Na Bazalech rozstříleli Baník v dramatickém závěru
Klub

Na Bazalech rozstříleli Baník v dramatickém závěru

Redakce

Boleslavští se střelecky probudili na Bazalech. Nastříleli soupeři čtyři góly v závěru utkání, ve kterém měli zisk tří bodů dlouho nejistý. Bitvu nedohrál brankář Miller, jenž utrpěl otřes mozku a tržnou ránu na hlavě mu doktor spravil deseti stehy.

Před utkání ani jeden z týmů nezažíval velkou pohodu. Ostravští po dvou kolech bez bodu byli na úplném dnu ligové tabulky, Boleslavští sice získali čtyři body, aniž někdo z nich vstřelil gól, neboť po bezgólové plichtě v Jablonci doma přemohli Slovácko Kerbrovým vlastencem.

Po opatrném začátku získala Boleslav převahu. Do koncovky se dostali Chramosta a Wojnar. Ojediněle nebezpečnou střelu na Millera vyslal Kraut. V 15. minutě po Opielových centrech zahrozil brankáři Pietrzkiewiczovi nebojácný Bulut. Poprvé s brankářem prohrál vzdušný souboj, podruhé na malém vápně minul míč. Kuličova povedená rána skončila rohem. V 18. minutě Kyselův centr bez přípravy zakončoval Bulut do náruče Pietrzkiewicze.
Ve 23. minutě si s Chramostou narazil Šírl, probil se až ke koncové čáře a zpětnou přihrávkou našel před brankou Kuliče, který prostřelil brankáře - 0:1.

Po inkasovaném gólu se Baníkovci vrhli do útočení. Zle zatápěli boleslavské obraně, která soupeři napomáhala nepřesnou rozehrávkou. Ale čisté konto do přestávky uhájila. V závěru poločasu mohl vedení zvýšit Kulič, ale po pěkné Bulutově přihrávce přestřelil branku. Druhý gól do ostravské sítě padl ve 42. minutě. Po Kuličově rohu ho dal hlavou Janíček, ale rozhodčí ho neuznal pro předchozí domnělý faul Rolka na brankáře Pietrzkiewicze.

Druhý poločas začal nešťastně pro Boleslav a především pro gólmana Miller. Ve 48. minutě se ve vzdušném souboji srazil s Krautem a oba utrpěli tržné rány na hlavách. Millera odnesli na nosítkách. V brance jej nahradil Šeda. Ostravský útočník Kraut se po pěti minutách ošetřování vrátil na hřiště, ale později byl také střídán.

Po většinu druhé půle Ostravští zkoušeli přejít přes obranu soupeře dlouhými nákopy, Boleslav se pokoušela do šancí dostat postupnou kombinací. V 60. minutě zahodil příležitost zbrklý Bulut. O minutu později rodící se šanci Baníku zrušil rázným odkopem Kalina. V dalším baníkovském ataku pálil z úhlu nepřesně Kraut. V 72. minutě Šenkeřík stíhaný boleslavskými stopery ukvapeně vystřelil nad branku.

V 78. minutě po Opielově autovém vhazování přihrál Wojnar na hranici vápna Bulutovi, který se z otočky trefil po zemi do spodního koutu u pravé tyče ostravské branky - 0:2.
Pět minut před koncem byl blízko skórování Kulič po spolupráci s Chramostou, ale míč mu uskočil.
V 87. minutě vykřesal jiskřičku ostravské naděje Zejdler, když prostřelil Šedu po přetaženém centru Řezníka, jenž se prosadil přes Šírla - 1:2.

V první minutě nastavení dokonalým presinkem Kaliny se k míči uvnitř ostravského pokutového území dostal Chramosta, udělal kličku brankáři a z téměř nulového úhlu přesně zamířil mezi tyče opuštěné branky - 1:3. O dvě minuty později Chramosta přihrál Wojnarovi a ten z necelých dvaceti metrů přesně zamířil do levého horního vingle - 1:4.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller (51. Šeda) - Kysela (59. Kalina), Rolko, Janíček, Šírl - Wojnar, Kúdela (74. Procházka), Opiela - Chramosta, Kulič, Bulut.

Sestava FC Baník Ostrava: Pietrzkiewicz - Řezník, Adámik, Dreksa, Marek - Poliaček (82. Tomanica), Lukeš, Greguš, Fantiš - Šenkeřík (74. Zejdler), Kraut (67. Badalyan).

Góly: 87. Zejdler - 23. Kulič, 78. Bulut, 90+2. Chramosta, 90+4. Wojnar

ŽK: Adámik - Opiela

Rozhodčí: Adámek - Tacina, Peřina

Diváci: 2913

Fanshop banner