V Ondrášovka cupu bez obtíží postoupili
Klub

V Ondrášovka cupu bez obtíží postoupili

Redakce

Dvacet minut stačilo boleslavským fotbalistům, aby potvrdili roli favorita. Nováčkovi ČFL nastříleli tři góly a ve zbylém průběhu utkání si jasné vedení zkušeně pohlídali. FK Mladá Boleslav bez obtíží postoupil do třetího kola Ondrášovka cupu.

Od první minuty šli Boleslavští rázně za postupem.
Ve 3. minutě předvedli svižnou kombinační akci, v jejímž finále dostal Kulič míč na pravé straně, utekl obraně a přihrál nezištně před branku, kde Wojnar snadno zakončil - 0:1.

Za necelé dvě minuty přidal Kulič druhý gól, ale sudí odpískal ofsajd a skóre se nezměnilo. V 10. minutě obrovskou šanci po Kuličově přihrávce zazdil Chramosta. Sám před brankou nastřelil gólmana a druhou střelu mu obránce srazil do rohu. Po jeho rozehrání Chrudimští ubránili se štěstím Rolka.
V 18. minutě kombinace podle pravé lajny předcházela druhému gólu. Finální přihrávku zařídil Wojnar a tentokrát Chramosta po zemi prostřelil brankáře - 0:2.
V následující minutě Kuličovi zmařil gólovou příležitost odvážným zákrokem vybíhající brankář Mrázek. Třetí gól však stejně zanedlouho inkasoval.
Ve 21. minutě Zahustelovu střelu tečoval stoper Linhart tak nešťastně, že brankář Chrudimi byl bezmocný - 0:3.
Ve 36. minutě rozhodčí kvůli ofsajdu neuznali Kuličovi už druhý gól. Nic to však nezměnilo na faktu, že o postupujícím týmu do třetího kola Ondrášovka cupu bylo rozhodnuto. Boleslavští kontrolovali hru a Šeda měl práci jenom s neškodným zakončením soupeřových střelců ve 26. a 31. minutě.

Ve druhém poločase se na skóre již nic nezměnilo.
V 62. minutě Bulutův ostrý centr dobře hlavou usměrnil Wojnar, gólman Chrudimi byl pozorný a míč chytil. O pět minut později poslal Ščuk nádherný pas za obránce rozběhnutému Řezníčkovi, ale brankář Mrázek vyběhl daleko mimo trestné území a rodící se boleslavský brejk zarazil.
V závěrečné čtvrthodině přežila boleslavská defenzíva dvě největší šance Chrudimi. V 76. minutě po rohovém kopu se ke střelbě dostal Hauf a jeho tvrdý pokus Šeda likvidoval nadvakrát. V 81. minutě boleslavské obraně utekl náhradník Luptovský a v běhu sám proti Šedovi vystřelil mimo dosah brankáře i mimo branku.
Těsně před koncem mohli Boleslavští své vítězství zvýraznit. V 84. minutě po Wojnarově přihrávce Bulut pravačkou nastřelil levou tyč. O minutu později z osmnácti metrů vypálil Chramosta, ale jeho střelu do vingle Mrázek nepustil. Vzápětí vyrazil i dorážku Buluta.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kalina, Rolko, Janíček, Šírl (76. Kysela) - Zahustel (46. Bulut), Ščuk, Procházka, Wojnar - Kulič (60. Řezníček), Chramosta.

Sestava MFK Chrudim: Mrázek - Štěpánek, Linhart, Radouš, Adámek - Kopecký, Hauf, Vodrážka, Dostálek (76. Vágner) - Vladyka (59. Kesner), Holub (69. Luptovský).

Góly: 3. Wojnar, 18.Chramosta, 21. Zahustel

ŽK: Dostálek - Kalina, Bulut

Rozhodčí: Orel - Jiřík, Pilný

Diváků: 1500

Fanshop banner