Šťastný Koubek slovácké mužstvo litoval
Klub

Šťastný Koubek slovácké mužstvo litoval

Redakce

Takový je fotbal, že štěstí pro jedno mužstvo, je neštěstím pro druhé. V té nejkrutější podobě to Slovácko poznalo v Boleslavi. Oba trenéři se však shodli, že vzhledem k průběhu byla výhra Boleslavi naprosto zasloužená.

Boleslavský trenér Miroslav Koubek označil těsnou výhru 1:0 nad Slováckem za vydřenou: „Je to cenné vítězství se šťastným podtextem. Tušili jsme, že Slovácko bude hrát hodně zezadu a spoléhat na rychlé protiútoky. Bohužel naše produktivita byla velmi nízká, protože hráčům chyběl důraz před brankou soupeře. Potřebovali jsme mít útočníky ve větší pohodě. Pozitivní byla morálka mužstva, že šlo za vítězstvím až do konce. Slovácka je mi upřímně líto, takové prohry bolí, ale naše vítězství bylo určitě zasloužené."

Utkání rozhodl vlastní gól slováckého mladého útočníka Kerbra v nastaveném čase. „Vracel se zbytečně do míst, kde neměl být. Nevím, co ho nutilo se vrátit až před branku. Byla to od něho přílišná aktivita a ta někdy spíše škodí než pomáhá. Chápu, že se všichni snaží odvrátit nebezpečí, ale byli v tu chvíli zbytečně zatažení v šestnáctce," řekl slovácký trenér Miroslav Soukup a dodal, že Kerbrovi vlastence vyčítat nebude.
„Dali jsme venku gól a přesto prohráli, takový je fotbal. Musím však uznat, že Boleslav vyhrála zaslouženě. Naše taktika nebyla postavený na tom, že budeme bránit, ale soupeř byl lepší a zatlačil nás do takové defenzívy, že nám nezbylo, než hrát na brejky. Několikrát jsme byli blízko gólu, ale Boleslav šla určitě za vítězství důrazněji a razantněji než my," objektivně zápas zhodnotil slovácký kouč.

Fanshop banner