Po drtivém tlaku vyhráli vlastním gólem slováckého Kerbra
Klub

Po drtivém tlaku vyhráli vlastním gólem slováckého Kerbra

Redakce

Přestože Boleslavští vyhráli vlastním gólem slováckého Kerbra z nastaveného času v závěru utkání, tři body si připsali zcela zaslouženě, neboť měli po celé utkání převahu a v závěru téměř drtivou.

Výkopu předcházelo loučení s Dagmar Damkovou, pro kterou bylo střetnutí Boleslavi se Slováckem oficiální derniérou v její šestnáctileté kariéře fotbalové rozhodčí. Protože se stala členkou komise rozhodčích UEFA, musela s aktivním řízením zápasů skončit. Květiny a upomínkové dárky ji předali místopředseda FAČR Jindřich Rajchl a za FK Mladá Boleslav prezident Josef Dufek a generální manažer Jaromír Šeterle.

Boleslavští z první akce už ve 2. minutě vytěžili rohový kop, kterých za první poločas kopali celkem jedenáct. Herní převahu však nedokázali proměnit v gól. V koncovce chyběla přesnost a především důraz. A tak brankář Slovácka Filipko měl snadnou práci.
Nadějně vypadala situace ve 26. minutě. Štohanzl rozehrál trestňák téměř od rohového praporku po zemi na Kúdelu, který nikým nehlídaný v plném běhu vystřelil, ale těsně minul levou tyč slovácké branky. O tři minuty později utekl po pravé straně slovácký Fujerik a snažil se trefil Millerovu branku u vzdálenější tyče. Naštěstí minul. Ve 31. minutě bomba z Táborského levačky prosvištěla vedle pravé horní vingle a Filipko jen přihlížel.
Gólových šancí bylo v první půli pomálu, gól nepadl ani jeden.

Druhý poločas se téměř podobal prvnímu, rozdílná byla jen převaha boleslavského týmu. S ubíhajícími minutami narůstala až do drtivé podoby a když už se zdálo, že skončí jalovým výsledkem, přiklonilo se do té doby nepřející štěstíčko spravedlivě na boleslavskou stranu.

V první šanci druhého poločasu se ocitl Štohanzl, ale nastřelil bránícího hráče. Navíc sudí viděli Táborského v ofsajdu. Šírlův centr prodloužil Chramosta hlavou, ale nedosáhli na něj na malém vápně Řezníček ani Táborský.
V jedné minutě rozehrávalo Slovácko dva rohy, tedy tolik, jako za celý první poločas. Aktivita Slovácka skončila nůžkami Košúta, ale střelou přes hlavu branku Boleslavi netrefil.
Následovala pasáž, ve které se hráči Slovácka bránili nezřídka pouze neadresnými odkopy. V 69. se Kulič neprobil přes dva beky, přistrčil Opielovi a z jeho centru hlavičkoval Řezníček slabě k pravé tyči, kde míč sebral Filipko. V 79. minutě promarnil obrovskou šanci Řezníček, sám před brankářem Filipkem nastřelil jeho náruč.
V závěrečné čtvrthodince z ojedinělých akcí Slovácka třikrát zahrozilo. V 77. minutě Fujerik zpracoval míč za obranou Boleslavi, ale než stačil vystřelit, Rolko mu míč upálil. V 83. minutě Kerbr z otočky přestřelil. V 87. minutě po šestém rohovém kopu Slovácka hlavičkoval nepřesně Trousil.
V předposlední minutě boleslavskou kombinaci završil Kulič přihrávkou na Procházku a jeho bombu srazili obránci. Po šestnáctém rohu Boleslavi nepovedeně hlavičkoval Kúdela.

V nastavených vteřinách po devadesáté minutě poslal Kysela lehký oblouček do prostoru, odkud se kopou penalty, a ve vzdušném souboji několika hráčů obou mužstev nejvýše vyskočil slovácký Kerbr a hlavičkou přizvedl míč natolik nešťastně pro Slovácko a šťastně pro Boleslav, že brankář Filipko byl krátký. Konečně se rozvlnila slovácká síť - 1:0.
Boleslav zaslouženě vyhrála, byť nedala gól.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Janíček, Šírl - Táborský (53. Kulič), Opiela (71. Procházka), Kúdela, Štohanzl (78. Wojnar) - Řezníček, Chramosta.

Sestava 1.FC Slovácko: Filipko - Kuncl, Kordula, Trousil, Kubáň - Fujerik, Jeleček (81. Kerbr), Perůtka (75. Valenta), Košút, Hlůpik - Ondřejka (86. Reinberk).

Gól: 90. vlastní Milan Kerbr

ŽK: Rolko, Štohanzl, Kúdela - Perůtka, Kordula, Kuncl, Košút

Rozhodčí: Damková - Kordula, Moláček

Diváků: 2614

Fanshop banner