V neděli o ligové body proti Slovácku
Klub

V neděli o ligové body proti Slovácku

Redakce

V utkání 2. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - 1.FC Slovácko v neděli 7. srpna od 17 hodin na Městském stadionu potřebují Boleslavští zabrat, neboť v nové sezóně ještě nevyhráli, remizovali v Plzni při superpoháru (1:1), prohráli a remizovali s Larnakou v Evropské lize (0:3, 2:2) a remizovali v úvodním kole Gambrinus ligy v Jablonci (0:0).

Boleslav se Slováckem v Gambrinus lize hrála desetkrát a z toho čtyřikrát vyhrála, čtyřikrát remizovala a jen dvakrát prohrála. Na skóre je na tom Boleslav o tři góly lépe (14:11).

Podzim 2004 Slovácko - MB 1:1 (Polách - T.Sedláček)
Jaro 2005 MB - Slovácko 0:0
Podzim 2005 Slovácko - MB 1:1 (Matějovský - Malchárek)
Podzim 2005 MB - Slovácko 1:0 (Rychlík)
Podzim 2006 Slovácko - MB 0:2 (Kysela, Riegel)
Podzim 2006 MB - Slovácko 2:2 (Holub, Rajnoch - Zeher, Racko)
Podzim 2009 MB - Slovácko 3:2 (Rolko, Mendy, Kulič - Ondřejka, Smetana)
Jaro 2010 Slovácko - MB 1:0 (Ondřejka)
Podzim 2010 MB - Slovácko 2:3 (Kulič, M.Sedláček - Fujerik, Švancara, Ondřejka)
Jaro 2011 Slovácko - MB 1:2 (Ondřejka - Řezníček 2)

Boleslavská defenzíva si bude muset všímat především útočníka Slovácka Václava Ondřejky, jenž je gólový specialista na mladoboleslavské brankáře. Tento třiadvacetiletý slovácký útočník v pětapadesáti ligových zápasech, do kterých zatím nastoupil, dal dohromady deset gólů a z nich skoro polovinu, přesněji čtyři nastřílel do branky FK Mladá Boleslav. A to v posledních čtyřech duelech Boleslavi se Slováckem.
Nejproduktivnějšími boleslavskými střelci v zápasech proti Slovácku jsou Kulič a Řezníček
, kteří dali po dvou gólech a momentálně tvoří útočnou dvojici boleslavského útoku.

Trenér Miroslav Koubek ví, že před jeho týmem je náročná překážka: „Čekám dobrý zápas. Slovácko totiž ukázalo, i přes prohru v úvodním utkání nového ligového ročníku, že má nebezpečný útočný potenciál. Pro úspěch v celé sezóně je potřeba mimořádné koncentrace na domácí zápasy. Ty je potřeba zvládat jednak kvůli bodům a také kvůli spokojenosti domácích diváků."

V boleslavském kádru budou chybět tři defenzivní hráči a jeden útočník. Petr Johana a Tomáš Fabián po dlouhodobém marodění již individuálně trénují. Aleš Neuwirth je s poraněným postranním vazem kolena z utkání v Larnace vyřazený ze hry přibližně na dva měsíce. Kerem Bulut plní reprezentační povinnosti v dorosteneckém výběru Austrálie a je mimo území České republiky.

Trenér Slovácka Miroslav Soukup netají, že v Mladé Boleslavi věří v podobný úspěch, jako v loňském podzimu, kdy si jeho tým odvezl všechny tři body. "Rád do Boleslavi jezdím a to, že se nám na vašem hřišti hraje dobře, je možná tím, že stadion je podobně útulný jako v Uherském Hradišti a že i divácká atmosféra je velmi dobrá. Pokusíme se zopakovat výkon z loňského roku, kdy jsme zde odehráli náš nejlepší zápas na hřištích soupeřů."

Kompletní program 2.kola Gambrinus ligy 2011/12:

Pátek 5.8. od 18 hodin FK Dukla Praha - SK Dynamo České Budějovice
Pátek 5.8. od 20,15 hodin FK Teplice - FC Hradec Králové
Sobota 6.8. od 16 hodin 1. FK Příbram - FK Viktoria Žižkov
Sobota 6.8. od 18 hodin SK Sigma Olomouc - FC Baník Ostrava
Sobota 6.8. od 18 hodin FC Slovan Liberec - SK Slavia Praha
Neděle 7.8. od 17 hodin Bohemians 1905 - FC Viktoria Plzeň
Neděle 7.8. od 17 hodin FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko

Neděle 7.8. od 19,30 hodin AC Sparta Praha - FK Baumit Jablonec

Fanshop banner