Koubek přijal vyřazení důstojně
Klub

Koubek přijal vyřazení důstojně

Redakce

Boleslavský konec v Evropě přijal trenér Miroslav Koubek evidentně posmutněle, přesto důstojně. Při setkání s novináři zdůraznil kvality soupeře a poukázal, co mladoboleslavským fotbalistům schází, aby byli příště úspěšnější.

„Naším záměrem bylo, dostat soupeře pod tlak. Úvodní půlhodinu nám scházela kvalita v předfinální fázi útočných akcí. Vývoj zápasu ovlivnil nevyužitý průnik Štohanzla a vzápětí inkasovaný gól. Poločas skončil opačně než měl," povzdechl si boleslavský kouč Miroslav Koubek. Vzápětí se nechal slyšet, že oceňuje morálku mužstva, protože otočilo výsledek utkání, i když ho nakonec nevyhrálo.
„Pořád cítím, že se ze zápasu dalo drama udělat, ale soupeř měl úroveň a z minima dokázal vytěžit maximum. Má fotbalisty, kteří jsou ve volném prostoru velmi nebezpeční."
Koubek se domnívá, že k častějšímu gólovému prosazení boleslavští hráči potřebovali větší důraz, více rutiny a lepší nápady. „Scházela jim finální kreativita. Nemám jim však co vytknout, zaslouží si pochvalu."
Vyčítáte Štohanzlovi promarněnou šanci před koncem poločasu?
„Nevyčítám mu to. Takový je prostě fotbal."

A co řeknete Janíčkovi, který v každém zápase s Larnakou zavinil penaltu?
„V prvním zápase se mu dá penalta vytknout, v odvetě však hrál výborný zápas a situace, z níž byla penalta, byl opravdu nešťastný moment."

Larnacká výprava si užívala postup do závěrečné fáze play off Evropské ligy. „Dosáhli jsme výborného výsledku a jsme všichni šťastní, hráči i celý klub," řekl trenér Larnaky Ton Caanen. „Myslím, že v Česku o kyperském a larnackém fotbalu moc lidí neví. A my jsme velmi hrdí, že jsme uspěli proti vítězi českého poháru Mladé Boleslavi."

Fanshop banner