Po remíze v Evropské lize skončili
Klub

Po remíze v Evropské lize skončili

Redakce

Ani v jednom ze dvou střetnutí nedokázali boleslavští fotbalisté přehrát larnackého soupeře a tudíž vypadli z Evropy rychleji, než si představovali, když se do ní po čtyřech letech s velkým úsilím vrátili.

V porovnání s prvním zápasem na Kypru zůstal v odvetě na boleslavské lavičce Chramosta s Procházkou. Místo nich v základu začali Štohanzl a Zahustel. Larnaca provedla také dvě změny v základní sestavě. V brance byl Fortin místo Negriho, v záloze Ekeh místo Pavlova, kterého v prvním zápase střídal po hodině hry.

Boleslavští vstoupili na hřiště s jasným úkolem, dát co nejdříve gól a tím dostat soupeře pod tlak. Jedině tak by přiživili naději na smazání třígólové ztráty z prvního zápasu. V úvodní desetiminutovce získali tři rohové kopy, tlačili se i v dalším průběhu poločasu do útoku, ale larnacká defenzíva odolávala.
Pro Millerovu branku hrozilo nebezpečí z brejků především Prisa, který ve 29. minutě ve velké šanci netrefil branku. V příští minutě po Zahustelově centru hlavičkoval z nadějné pozice Řezníček, ale minul branku.

Deset minut před koncem poločasu začalo hustě pršet a déšť vydržel po celý zbytek zápasu. Důležitý moment, možná nejdůležitější pro vývoj utkání, se odehrál ve 43. minutě. Štohanzl prokličkoval středem přes tři protihráče až před larnackého brankáře, ale nepřekonal jej. Jen Fortina nastřelil. A z protiútoku se larnackému Prisovi podařilo uniknout po pravém křídle až před Millera a podle jeho levé ruky trefil kout boleslavské branky - 0:1.
Boleslav tudíž odcházela na poločasovou pauzu sklesle.

Přesto se její hráči dokázali zmobilizovat a od první minuty druhé půle bojovali o zvrat. V 51. minutě po spolupráci s Chramostou, který vystřídal Kuliče, pronikl do larnackého vápna Řezníček, kde byl podražen. Dánský rozhodčí nařídil penaltu a Řezníček ji ranou k levé tyči proměnil ve vyrovnání - 1:1.

V 75. minutě Kyselovu zblokovanou střelu ve skluzu dopravil do soupeřovy sítě Štohanzl - 2:1.
Od té chvíle potřebovala Boleslav přidat ještě tři další góly. Ovšem dvě minuty po vedoucím gólu Larnaca srovnala skóre.
Penaltu za nešťastný zákrok Janíčka proměnil Mrdakovic - 2:2
.

Osm minut před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučený larnacký Priso. Více jak desetiminutovou přesilovku, neboť sudí nastavil čtyři minuty nad běžnou hrací dobu, Boleslavští nevyužili. O vítězný gól marně usilovali střílející Řezníček, Opiela, hlavičkující Janíček s Rolkem i v pokutovém území padající Chramosta.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Janíček, Šírl - Zahustel (64. Táborský), Kúdela, Opiela, Štohanzl - Kulič (46. Chramosta), Řezníček.

Sestava AEK Larnaca: Fortin - Demetriou, Serran, Hofland, De Clear - Priso, Van Dijk, Linssen (83. Dimechi), Ekeh (61. Gomez) - Mrdakovic, Garcia (67.Skopelitis)

Góly: 51. Řezníček, 75. Štohanzl - 43. Priso, 77. Mrdakovic

ŽK: Kysela - Priso, Gomez

ČK: Priso

Rozhodčí: Rasmussen - Sonderby, Rix (všichni z Dánska)

Diváků: 2312

Fanshop banner