Jablonecké prokletí nezlomili
Klub

Jablonecké prokletí nezlomili

Redakce

Boleslav měla před patnáctým vzájemným střetem o prvoligové body s Jabloncem velmi nepříznivou bilanci. V předchozích čtyřech letech osm zápasů v řadě s ním nevyhrála. A zůstalo při tom i po devátém pokusu.

Do nového ligového ročníku vstoupily oba kluby v podobném rozpoložení, neboť shodně neuspěly v prvním utkání 3. předkola Evropské ligy na soupeřově hřišti. Jablonec prohrál v Alkmaaru 0:2, Boleslav podlehla v Larnace 0:3. Ve střelecké nemohoucnosti oba celky pokračovaly i v ligové premiéře. Snad se rozstřílí ve čtvrtečních odvetách Evropské ligy.

Utkání začali aktivnější Jablonečtí. Do první šance se dostali v 7.minutě. Po Kopicově centru hlavičkoval Lafata nad Millerovu branku. Kolem 16. minuty dva boleslavské útoky zarazili sudí kvůli ofsajdům nejprve Chramosty a později Opiely. Ve 28. minutě Boleslav nezužitkovala standardní situaci před brankou Jablonce a jeho hráči vyrazili do brejku. Piták u postranní lajny obehrál Janíčka, přihrál Kopicovi a ten akci zakončil nepřesně. Ve 31. minutě na povedeně nadýchaný Šírlův oblouček vyskočil Táborský a hlavičkoval těsně mimo levou tyč.
Ve 36. minutě se Řezníček prosmýkl do trestného území soupeře přes stopera Pavlíka a nastřelil z těžkého úhlu brankáře připraveného u bližší tyče. Boleslavští spoluhráči se na Řezníčka oprávněně zlobili, neboť měl místo střely volit zpětnou přihrávku do prostoru penalty. Ve 41. minutě Táborský po zemi přihrál před jabloneckou branku, kde Chramosta zkusil patičkou zaskočit gólmana Špita, ten však míč těsně před lajnou vyškrábnul a udržel čisté konto.
V závěru poločasu byli Boleslavští gólu blíže než Jablonečtí, ale do kabin týmy odešly za bezgólové plichty.

V úvodní čtvrthodince druhého poločasu nabídli hráči obou týmů divákům více dramatických situací, než za celý první poločas.
Kolem 48. minuty zvládla Boleslav dva slepené jablonecké rohy a vyrazila do brejku. Chramosta utekl po levém křídle, přihrál ideálně Wojnarovi a ten sám před brankářem Špitem se z jasné gólové pozice netrefil mezi tyče. A tak zase udeřil Jablonec. Jeho centry létaly před boleslavskou branku z obou stran, a to ze hry i ze standardních situací.
V 56. minutě krátce po svém příchodu na hřiště předvedl pěkný individuální průnik Štohanzl, ale bohužel také nepovedené zakončení z deseti metrů. V 58. minutě nejprve jablonecký Vošahlík neprostřelil dobře vyběhnuvšího Millera a vzápětí boleslavský protiútok vynesl do nadějné pozice Řezníčka, jehož v poslední chvíli obránci obrali o míč.
V 75. minutě vyrazil na zteč jablonecké obrany boleslavský bek Šírl. Míč z jeho levačky mířil k bližší tyči, odkud ho pozorný Šírl vyrazil na roh. Po jeho rozehrání přenesli Boleslavští hru na druhou stranu a po Zahustelově centru hlavičkoval Rolko a po něm ještě Janíček na jabloneckou branku. Míč líznul břevno.
Dvanáct minut před koncem přežila boleslavská defenzíva desátý rohový kop Jablonce.
O chvíli později jablonecký Piták zakopl trestňák z hranice vápna. V předposlední minutě Opiela poslal do útoku čerstvého Zahustela, jenž připravil střeleckou pozici Táborskému, kterému nevyšel technický pokus z hranice vápna. Těsně minul pravý jablonecký vingl.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Janíček, Šírl - Táborský (90. Procházka), Kúdela, Opiela - Chramosta (72. Zahustel), Řezníček, Wojnar (52. Štohanzl).

Sestava FK Baumit Jablonec: Špit - Eliáš, Beneš, Pavlík, Jablonský - Kopic (46. Vošahlík), Loučka, Piták, Vaněk (68. Třešňák), Kovařík - Lafata.

ŽK: Kopic - Štohanzl, Janíček, Šírl

Rozhodčí: Drábek - Ubias, Kovařík

Diváků: 3120

Fanshop banner