V Ondrášovka cupu proti Holubově Chrudimi
Klub

V Ondrášovka cupu proti Holubově Chrudimi

Redakce

Ve 2. kole Ondrášovka cupu jede mladoboleslavský tým do Chrudimi, za kterou kope Radim Holub, někdejší útočník pražské Sparty a také Mladé Boleslavi.

MFK Chrudim je nováčkem ČFL, tedy čerstvým třetiligovým soupeřem mladoboleslavské juniorky. V 1. kole Ondrášovka cupu si v poslední červencové sobotě poradil s divizním Náchodem. A nyní se těší na obhájce trofeje FK Mladá Boleslav.

V utkání FK Náchod - MFK Chrudim 0:4 (0:1) prokázal Radim Holub, že své kanonýrské řemeslo stále umí. Na jasné výhře se podílel jedním gólem.
Chrudimští se sice dostali do vedení hodně šťastně po zmatcích v náchodské defenzívě, ale ve druhém poločase na hřišti dominovali a s předpokládanou rozhodností zaslouženě postoupili. Góly: 22. a 86. Adámek, 55. Dostálek, 70. Holub.

Radim Holub v 304 ligových zápasech nastřílel 77 gólů. V dresu FK Mladá Boleslav kopal od léta 2005 do konce kalendářního roku 2008 a v roce 2009 byl oficiálně uveden do mladoboleslavské síně slávy.

První kolo Ondrášovka cupu přineslo několik překvapení na úkor papírových favoritů. Do druhého kola neprošlo nedávno ještě ligové Kladno, které prohrálo na pražské Admiře 0:1. Druholigový Zlín senzačně vypadl v Brumově, když po remíze 1:1 neuspěl v penaltovém rozstřelu. Ambiciózní střížkovští Bohemians prohráli v Roudnici nad Labem 0:1.

Ve druhém kole vstupují do Ondrášovka cupu prvoligové kluby. Úředním termínem je středa 10. srpna od 17 hodin.
Program 2. kola Ondrášovka Cupu: Žatec/Karlovy Vary - Viktoria Plzeň, Admira Praha - Souš/Sokolov, Polná - Zbrojovka Brno, Chrudim - Mladá Boleslav, Bystrc - Znojmo, Nová Paka - Bohemians 1905, Domažlice - Sparta Praha, Pardubice - Letohrad, Kolín - Přední Kopanina/Králův Dvůr, Vlašim - České Budějovice, Hlavice - Ovčáry, Písek - Viktoria Žižkov, Nový Bydžov - Kunice, Roudnice nad Labem - Jablonec, Tasovice - Rosice, Brozany/Most - Dukla Praha, Bořetice - Kroměříž, Sezimovo Ústí - Příbram, Spytihněv - Sigma Olomouc, Hulín - Jihlava, Heřmanice - Slovácko, Brumov - Frýdek Místek, Šumperk - Vyškov, Uničov - Baník Ostrava, Mikulovice - Dolní Benešov, Ústí nad Labem - Teplice, HFK Olomouc - Karviná, Opava - Třinec, Český Dub/Varnsdorf - Liberec, Loko Vltavín - Hradec Králové, Vyšehrad - Převýšov, Meteor Praha VIII - Slavia Praha.

Fanshop banner