Druhá letní prohra
Klub

Druhá letní prohra

Redakce

Juniorka na závěr týdenního kondičního soustředění prohrála s juniorkou Hradce Králové na hřišti v Třebechovicích. Pro boleslavské mladíky to byla teprve druhá prohra v letní přípravě.

V úvodu utkání získali Hradečtí výhodu prvního rohového kopu a k překvapení všech skončil míč přičiněním Malého v boleslavské síti - 1:0. Jak se později ukázalo, byl to jediný gól prvního poločasu.
Boleslavští se sice postupně dostávali více do hry, častěji kontrolovali míč na svých kopačkách, o poznání lépe kombinovali a vypracovali si i střelecké šance. Tu největší promarnil v 17. minutě Synek, když váhal se zakončením do úplně odkryté branky. V 19. minutě postupoval Synek se Šťastným na jednoho obránce, ale brejk vyřešili špatně. Ve 35. minutě Boleslavští zahrávali tři rohové kopy krátce po sobě, bohužel po posledním z nich získali gólovou výhodu Hradečtí a z brejku nastřelili tyč.
Protože v D.Šťastný, Synek ani Dudka nedokázali využít dalších dobrých střeleckých příležitostí, na vyrovnání Boleslavští před přestávkou nedosáhli.

Pět minut po změně stran se boleslavským fotbalistům povedlo, o co marně usilovali celý první poločas. Po faulu na Čecha proměnil Dudka pokutový kop ve vyrovnávací gól - 1:1.
Hradečtí získali vedení opět po rohovém kopu. Na přední tyči se lehkou tečí v 60. minutě prosadil podruhé v zápase Malý - 2:1.
V 71. minutě po povedené kombinaci s Dudkou nekompromisně vyrovnal s Čech - 2:2
. V 78. minutě Boleslavští neúčelnou hrou před vlastní brankou nabídli soupeři střeleckou příležitost zbytečným faulem na hranici pokutového území. Tichý je náležitě potrestal, neboť trefil trestný kop přesně do šibenice - 3:2.
Zbývající minuty zápasu se odehrávaly většinou na hradecké polovině hřiště, ale ke kýženému vyrovnání Boleslavští svoji aktivitu nedotáhli.

Sestava FK Mladá Boleslav"B" v I. poločase: Knobloch - Borovička, M.Šťastný, Zbrožek, Kuci - Sedláček, Tvaroha, Dudka - D.Šťastný, Schubert, Synek.
Sestava FK Mladá Boleslav"B" v II. poločase
: Kanaval - Maňas, Zbrožek, Mrvík, Mehanovič - Tvaroha, Volf (80. Synek), Dudka, - Honc, Basič, Čech.

Góly: 5.a 60. Malý, 78.Tichý - 50. Dudka (pokutový kop), 71. Čech

Fanshop banner