V Podkrkonoší vyhráli dvěmi penaltami
Klub

V Podkrkonoší vyhráli dvěmi penaltami

Redakce

Juniorka byla v posledním červencovém týdnu na soustředění v podkrkonošském Hortní Maršově a na místním hřišti sehrála vítězně přípravné utkání s divizním Dvorem Králové.

Do utkání vstoupili Boleslavští velmi aktivně a již ve 2. minutě vedli. Pohlednou akci, na níž se podíleli Synek, Čech a Volf, úspěšně završil Volf - 0:1. Následně po gólech volaly šance Synka, Tvarohy a Kostakise. Zůstaly však neproměněné. V závěru poločasu převzali aktivitu fotbalisté Dvora Králové. Boleslavský brankář Kanaval vážnou situaci ve 34. minutě úspěšně vyřešil, ale v poslední minutě poločasu nestačil na dobře umístěný trestný kop Diviše z hranice pokutového území - 1:1.

Druhý poločas se vyznačoval bojovností na obou stranách. Na mokrém terénu přibyly nepřesnosti v boleslavské rozehrávce a tím se dostával do šancí soupeř. Dvě jasné příležitosti vychytal brankář Knobloch a tak se skóre neměnilo.
V 58. minutě si dobře přikryl míč v pokutovém území Kostakis, následoval faul a nařízenou penaltu faulovaný Kostakis proměnil ve vedoucí gól - 1:2
. Závěrečná čtvrthodinka vyzněla jasně pro Mladou Boleslav. Dobrá střela z kopačky Sedláčka ani Mehanovičovo sólo na brankáře góly neskončily. V 89. minutě byl faulován v pokutovém území Kozma a Mehanovič se z pokutového kopu nemýlil - 1:3.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Kanaval - Borovička, Brožek, Dimitrovski, Kuci - Tvaroha , Volf, Kostakis - Čech, Synek, Basič.
Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase
: Knobloch - Maňas, Šťastný, Mrvík, Dimitrovski - Sedláček, Honc, Kostakis - Kozma, D.Šťastný, Mehanovič.

Góly: 44.Diviš - 2. Volf, 58. Kostakis, 89. Mehanovič

Fanshop banner