Koubek se na hráče zlobí kvůli třetímu gólu
Klub

Koubek se na hráče zlobí kvůli třetímu gólu

Redakce

Kyperská Larnaca vyřídila českou Boleslav třemi góly a tak na tiskové konferenci bezprostředně po utkání byl velký rozdíl v náladách trenérů. Larnacký Kaanen zářil štěstím, boleslavský Koubek byl zdrcený nečekaným debaklem.

Boleslavští totiž inkasovali nejtvrdší prohru za svého působení na evropské scéně. V předkole Ligy mistrů v roce 2006 prohráli v Turecku s Galatasaray Istanbul také o tři góly, ale dva dali a v přestřelce podlehli 2:5. Letos se v kyperské Larnace neprosadili gólově ani jednou a krutou porážkou 0:3 srazili své postupové ambice téměř na nulu.
„Výsledek je hodně nepříznivý. Jsem z něho zklamaný. Navíc jsme ztratili klíčového hráče Neuwirtha. První poločas se nám ještě dařilo pokrýt útočnou kombinaci soupeře. Ovšem v přechodové fázi jsem byl nemile překvapen, jakým způsobem jsme přicházeli o míče a ztráceli nadějné pozice,"
pravil Miroslav Koubek.

Jak velký podíl na boleslavské prohře mělo teplo?

„Nemyslím si, že nás porazilo teplo. Druhý poločas jsme začali odvážněji, než první a úvodní minuty vypadaly, že jsme se dostali tam, kam jsme potřebovali. Byli jsme blízko vedení, když Kúdela trefil tyčku, ale utkání se v náš neprospěch zlomilo penaltou, která penaltou nebyla."

Jaké naděje vidíte v odvetě?

„Za stavu nula dva byla ještě naše pozice nadějná. Na hráče se však zlobím, že si nechali dát třetí gól v nastavené minutě utkání." Trenér Miroslav Koubek neskrýval, že třetí gól v boleslavské síti fatálně naboural ambice týmu a víru v postup.

Larnacký kouč nizozemského původu Ton Kaanen byl naopak nadšený: „Jsem velmi šťastný, že jsme vyhráli, dali tři góly a ukončili utkání s čistým štítem. Všichni na hřišti i u obrazovek viděli zajímavou hru. Byla vyrovnaná, protože oba týmy hráli dobře, ale my měli štěstí a vyhráli. Příští týden v Mladé Boleslavi na hřišti soupeře bude jistě opět vyrovnaný zápas."
Když kyperští novináři vyzvali Tona Kaanena, aby okomentoval postupové šance svého týmu, diplomaticky se vyhnul projevům, které by nějak naznačily jen pomyšlení, že AEK Larnaka je více než jednou nohou v play off Evropské ligy a rozloučil se prohlášením, že v Mladé Boleslavi to bude úplně jiný zápas, než na kyperském ostrově.

Ve slovním projevu střelce důležitého třetího gólu levého obránce De Clera nechyběly radost a sebevědomí: „Čeká nás ještě další zápas v Mladé Boleslavi, která není lehkým soupeřem, ale celý tým se bude na odvetu připravovat tak pečlivě, aby jsme ji také vyhráli."

Fanshop banner