Přivezli z Larnaky malou naději do odvety
Klub

Přivezli z Larnaky malou naději do odvety

Redakce

Špatně dopadla Boleslav na Kypru. Dostala tři góly a žádný nedala. To je do odvety hodně mizerná pozice v matematice evropských pohárů. Nejblíže gólu z boleslavských hráčů byl Kúdela, ale při jeho ráně za bezgólového stavu brankáři soupeře pomohla tyč.

Úvodní utkání 3. předkola Evropské ligy se hrálo v Larnace za úmorného vedra. V době zahájení, v šest hodin odpoledne místního času, bylo hodně přes 30°C. Domácí záměrně posunuli výkop z původně zamýšlené osmé hodiny večerní, aby středoevropským fotbalistů v mladoboleslavských barvách ztížili podmínky. Byly kruté a rozhodčí po půlhodině hru přerušil ke všeobecné občerstvovací pauze.
Boleslavští začali s jednou změnou v základní sestavě v porovnání s posledním přípravným zápasem a duelem superpoháru v Plzni. Na lavičce zůstal Táborský a od první minuty hrál Řezníček.
Na boleslavskou lavičku usedli Janíček, Kalina, Táborský, Štohanzl, Zahustel, Wojnar a náhradní brankář Šeda. Doma zůstali Johana, Fabián a Ščuk, všichni tři ze zdravotních důvodů.
Za deset minut došlo v boleslavské defenzívě k vynucené změně, když Neuwirth kvůli svalovým potížím požádal o vystřídání.

První poločas odehrály oba týmy opatrně. Přestože nerezignovaly na útočný fotbal, ke gólovému završení chyběla oběma stranám přesnost a razance. Za úvodní čtvrthodinu kopala Larnaka tři a za celý poločas sedm rohů. Boleslav ani jeden a jejich dva nadějně vyhlížející útočné pokusy zastavili sudí kvůli Chramostovým rohům.
Ve 12.minutě se Řezníček probil přes pravého beka a přihrál Chramostovi. Ten zakončil ze dvanácti metrů velmi slabě. Z dalších akcí se neujaly centry Opiely a Kuliče z pravé strany.
V 15. minutě Janíček ztratil míč před vlastním vápnem míč a Mrdakovičovu tvrdou střelu vytlačil Miller nad břevno.
Na druhé straně po faulu na Chramostu a trestném kopu Kuliče se do zakončení prodral Řezníček, ale byl na malém vápně v ofsajdu. Ve 30. minutě se snažil boleslavský útok završil Kúdela volejem, ale netrefil míč a Opiela vypálil velmi slabě do brankáře. O minutu později nevyšel Procházkovi pokus o technické přelobování brankáře.

V závěru poločasu nejvíce boleslavskou obranu proháněl Garcia. Ve 32.minutě jeho slabou ránu Miller bez problémů chytil, o dvě minuty později se dral do šance, ale Rolko mu v poslední chvíli ukopl míč do pátého rohu. Ve 39.minutě se za Kyselovými zády dostal do zakončení a z rohu malého vápna rozvlnil boční síť boleslavské branky.
V poslední minutě poločasu sedmý larnacký netrefil Rolko hlavou ani Miller pěstmi, naštěstí míč zkrotil Opiela a odpálil do bezpečí.

Druhý poločas začal parádní bombou Kúdela. Překvapený Negri ji vyrazil. V 51. minutě prohrál Kúdela u postranní čáry souboj, Priso odtáhl hru na boleslavské vápno a přihrál do strany rozběhnutému De Clerovi, jenž z deseti metrů přestřelil Millerovu branku.
V 56. minutě rozehrával Kulič první roh svého týmu. Po zemi našel Kúdelu a jeho ránu bez přípravy vyrazil brankář Negri na levou tyč.
V 58. minutě De Clerův centr propadl za Rolkem k nohám Mrdakoviče, jenž si v klidu připravil střelbu, ale Millera nepřekonal. O minutu později Mrdakovič pálil z dvaceti metrů nad.

V 61. minutě sudí souboj Janíčka s De Clerem posoudil přísně penaltově a Van Dijk pokutový kop proměnil ranou k levé tyči - 1:0.
Larnaca byla při chuti. V 63. minutě centr Prisa hlavičkoval Mrdakovič vedle levé tyče.
V 73. minutě boleslavská defenzíva totálně propadla. Centr z levé strany prošel před branku a nekrytý Garcia v nečekaně luxusní šanci snadno ze dvou metrů doklepl míč za Millerova záda - 2:0.

V 75. minutě po boleslavské standardní situaci získala Larnaca míč a v brejku Eken přešel přes Šírla, po zemi přihrál před branku, kde se Mrdakovič netrefil z pár kroků mezi tři tyče.

Závěrečnou desetiminutovku dohrávali Boleslavští v deseti lidech, neboť Chramosta opustil hřiště kvůli zranění a trenér Koubek už neměl možnost střídání.
V poslední minutě larnackou radost znásobil levý bek De Cler. Na jeho bombu k levé tyči se Miller natahoval marně - 3:0.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Neuwirth (11. Janíček), Šírl - Opiela, Procházka, Kúdela - Kulič (61. Štohanzl), Řezníček (77. Táborský), Chramosta.

Sestava AEK Larnaca: Negri - Demetriou, Serran, Hofland, De Cler - Priso (88. Gomez), Van Dijk, Linssen, Pavlov (62. Eken) - Mrdakovič, Garcia (85. Skopelitis).

Gól: 61. Van Dijk, 73. Garcia, 89. De Cler

ŽK: Linssen, Demetriou - Chramosta, Šírl

Rozhodčí: Sebastian Del Reier z Belgie

Fanshop banner