Minář, Koubek a Táborský televizními hvězdami
Klub

Minář, Koubek a Táborský televizními hvězdami

Redakce

FK Mladá Boleslav v televizní besedě na ČT4 reprezentovali sportovní ředitel Ladislav Minář, hlavní trenér Miroslav Koubek a hráč Ivo Táborský. Zpovídal je redaktor Ondřej Prokop. Ale všechno z televizního natáčení na obrazovce vidět a slyšet nebylo...

Po příchodu do sídla České televize na pražských Kavčích horách účastníky fotbalové besedy zavedli do suterénních prostor budovy zpravodajství. Postupně jeden po druhém absolvovali povinné napudrování obličejů v maskérně a teprve potom usedli do studia, kde už čekali kameramani, redaktor a technici.

Povídání o aktualitách v mladoboleslavském fotbale plynulo v poklidu. Trenér Miroslav Koubek vysvětlil, jak změnil herní systém Mladé Boleslavi, která v uplynulém ligovém ročníku dostávala hodně gólů. „Hráčům jsem na úvod spolupráce zdůraznil, že když inkasují čtyřicet gólů, nemůžou se dostat na ligové příčky umožňující hrát kvalifikaci o evropský pohár," řekl Miroslav Koubek. Zdůraznil, že není důležité, v jakém rozestavení hráči nastupují do zápasu, ale jak v něm plní či neplní zadané úkoly. Což platí stejnou měrou o ofenzívě i defenzívě.
Ivo Táborský si pochvaloval, že je v novém herním systému více prostoru pro ofenzívní hráče, i když defenzivních povinností nikomu neubylo, spíše naopak.

Zákonitě přišla řeč i na utkání superpoháru, ve kterém Boleslav neuspěla v penaltovém rozstřelu proti Plzni. „Je to zklamání, že nám superpohár utekl mezi prsty. Ale neprohráli jsme utkání s Plzní, jenom jsme neuspěli v penaltové loterii," mínil smutně trenér Koubek. „Narazila na sebe vyrovnaná mužstva, která nebetonují a hrají otevřený fotbal," charakterizoval průběh superpohárového duelu Ivo Táborský.
Když na obrazovce běžely sestřihané momenty ze superpoháru včetně penaltového rozstřelu, neubránil se režisér pořadu poznámce vůči Štohanzlovi, jenž jednu z boleslavských penalt nedal: „Ten umí přeci dávat góly jen z půlky hřiště a ne z penalty. To v Boleslavi nevěděli, když ho kupovali?" Protože se tak vyjádřil za režisérským pultem mimo studio, nikdo z televizních diváků ani z účastníků besedy jej neslyšel.

Fanshop banner