Superpohár zůstal v Plzni, rozhodly o tom penalty
Klub

Superpohár zůstal v Plzni, rozhodly o tom penalty

Redakce

Boleslavští podobně jako v květnovém finále Ondrášovka cupu remizovali, když jediný gól v devadesátiminutovém utkání dal Táborský z pokutového kopu, ale tentokrát neuspěli po zápase v penaltovém rozstřelu.

Do utkání druhého ročníku Synot Tip Superpoháru 2011 nastoupili soupeři s odlišným přístupem ke složení mužstva.
Boleslavští vyběhli na trávník v plné aktuální síle, čili v rozestavení z posledního přípravného utkání.
Plzeňští v porovnání se zápasy druhého předkola Ligy mistrů, ve kterých podle očekávání vyřadili arménského mistra, základní sestavu obměnil na osmi místech. Všeobecně uznávaný lídr týmu Pavel Horváth dokonce nebyl k českému superpoháru vůbec nominován.

Boleslavští začali aktivněji a první střelecký pokus utkání si připsal Kúdela, ovšem mimo branku. Lépe mířili později Šírl a Opiela, ale jejich rány Daněk se štěstím vyrazil. Plzeňští zahrozili především uprostřed poločasu. Limberského centr proletěl boleslavským brankovištěm naštěstí neškodně a po Ševinského obloučku Krmenčík hlavičkou z pěti metrů prostor mezi tyčemi netrefil.
Ve 35. minutě rozehrál Kulič trestný kop z levé strany ke vzdálenější tyči, kde nabíhajícího Rolka v jasné gólové šanci nedovoleně strhnul Ševinský a sudí Královec nezaváhal s nařízením pokutového kopu. Ten s jistotou proměnil Táborský ranou k pravé tyči, když brankář se natahoval na opačnou stranu - 0:1.

Pět minut před přestávkou Trappovu ránu srazil na roh Kulič, plzeňští hráči i fandové se domnívali, že rukou, sudí byl naštěstí jiného mínění. Rohovému kopu se Boleslav ubránila a poločas dohrála s těsným vedením.

Do druhého poločasu přišla Plzeň se dvěma změnami, Boleslav pokračovala v úspěšné sestavě. Jak běžel čas, byli Plzeňští dravější a v závěru měli i herní převahu, což vyjádřili vyrovnávacím gólem.
V 53. minutě Procházkův trestný kop ze třiceti metrů od pravé tyče vyrazil Daněk s obtížemi, ale k dorážce se nikdo z Boleslavských nedostal. V 57. minutě Jiráčkův centr z levé strany před Millerovou brankou Hora jenom lehce líznul a tím pádem naštěstí nenasměroval mezi tyče. O chvíli později Fillo utekl Šírlovi a po jeho centru vystřelil Ďuriš metr nad boleslavskou branku.
Dvě velké šance propásli Boleslavští v 70. minutě. Procházka obral Jiráčka o míč a poslal do šance Chramostu. Ten se v úniku přes brankáře Daňka neprosadil. Vzápětí kopal Šírl trestný kop a Neuwirth hlavičkoval do pravé vingle. Ale Daněk se parádně vymrštil a chytil jistý gól.
V 72. minutě Jiráčkův technický pokus tečoval Kysela, ale Miller se nenechal zmást a zapeklitou situaci vyřešil. Načež následovaly dlouhé minuty plzeňské převahy. Boleslav přežila sérii slepených rohových kopů i centrů ze hry. Padla až šest minut před koncem.
Nejprve však mohla jít do dvougólového vedení. Opiela poslal do brejku Chramostu, který marně stíhaný Ševinským běžel sám na branku a nastřelil jen vyběhnuvšího brankáře Daňka. Z protiakce však plzeňský Jiráček využil zaváhání boleslavské defenzívy po autovém vhazování, utekl po levém křídle a přízemním centrem našel u vzdálenější tyče Horu, jenž z malého vápna ve skluzu skóroval do odkryté branky - 1:1.

Protože se v devadesáti minutách o vítězi nerozhodlo, následoval penaltový rozstřel. V něm byla první na řadě Plzeň. I když se Boleslav dostala ve druhé sérii do výhody, nakonec prohrála.

První série: plzeňský Ďuriš dal a boleslavský Řezníček také - 1:1

Druhá série: plzeňský Fillo neuspěl (Miller vyrazil) a boleslavský Kúdela proměnil - 1:2

Třetí série: plzeňský Kolář uspěl a boleslavský Wojnar ne (Daněk vyrazil) - 2:2

Čtvrtá série: plzeňský Darida dal a boleslavský Štohanzl neuspěl (Daněk vyrazil) - 3:2

Pátá série: plzeňský Hora se trefil a na boleslavského střelce se už nedostalo - 4:2

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Neuwirth, Šírl - Opiela (90. Wojnar), Procházka, Kúdela - Kulič (67. Štohanzl), Chramosta, Táborský (84. Řezníček).

Sestava FC Viktoria Plzeň: Daněk - Ševinský, Čišovský (46. Jiráček), Brezinský, Limberský (46. Rajtoral) - Ďuriš, Fillo, Trapp, Darida - Krmenčík (66. Kolář), Hora.

Góly: 84. Hora - 35. Táborský

ŽK: Trapp - Opiela, Procházka, Kulič, Kysela

Rozhodčí: Královec - Mencl, Košec

Diváků: 2920

Fanshop banner