Tiskovka před superpohárem potvrdila ambice obou týmů
Klub

Tiskovka před superpohárem potvrdila ambice obou týmů

Redakce

Tiskové konference v předvečer utkání SynotTip Superpoháru se v presscentru plzeňského stadionu za FK Mladá Boleslav zúčastnil sportovní ředitel Ladislav Minář. Plzeňského rivala zastupoval kouč Pavel Vrba a kapitán mužstva Pavel Horváth.

Reprezentantka společnosti SynotTip potvrdila, že český superpohár dotují půldruhým milionem korun českých. Vítěz obdrží rovný milion, poražený půl milionu. „Jsme rádi, že si můžeme zahrát tento prestižní pohár. Je pro nás ostrou přípravou před utkáním v Larnace a následně i před Gambrinus ligou. Velmi se na utkání těšíme," prohlásil Ladislav Minář a vyjádřil spokojenost s letní přípravou. „Výsledky se nám povedly nad očekávání. Z mužstva odešel Alex Mendy, ale přišli Štohanzl, Wojnar i Neuwirth, což jsou všechno šikovní hráči," dodal Minář a potvrdil, že Aleš Neuwirth, který v Mladé Boleslavi hostuje z Plzně, může v superpoháru nastoupit, ale v zápasech Gambrinus ligy či případně Ondrášovka cupu hrát proti plzeňskému týmu nebude. „Taková je mezi kluby dohoda," řekl Minář

Plzeň podobně jako Boleslav po superpoháru touží. „Jsem rád, že podruhé bude superpohár hrát Plzeň a věřím, že ho bude hrát co nejčastěji. Boleslav je pro nás nejsložitější soupeř, máme s ní nejhorší bilanci ze všech ligových soupeřů," uvedl plzeňský trenér Pavel Vrba. Neskrýval, že dá v superpoháru příležitost hráčům, kteří nebyli vytížení ve dvou zápasech proti Jerevanu. „Ale Plzeň dnes má tak silný kádr, že oslabená do superpoháru určitě nenastoupí," dodal kouč. „Pokusíme se zápas vyhrát. Hrajeme před domácími fanoušky a na nic jiného hrát nemůžeme, než na vítězství," vyhlásil jasný plzeňský cíl Pavel Horváth.

Fanshop banner