V pátek hrajeme o český superpohár
Klub

V pátek hrajeme o český superpohár

Redakce

O trofej zvanou SynotTip Superpohár 2011 se střetnou FC Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav v pátek 22. července 2011 od 17,30 hodin na stadionu ve Štruncových sadech v Plzni. Prestižní zápas odstartuje podzimní mistrovskou sezónu tuzemského fotbalu a oba soupeři v něm touží uspět.

Boleslavským ani plzeňským fotbalistům nechybí patřičné sebevědomí. Boleslavští v sedmi letních přípravných zápasech ani jednou neprohráli, pouze dvakrát remizovali. Plzeňští suverénně vyřadili v předkole Ligy mistrů arménské šampiony z Jerevanu, když mu nasázeli devět gólů ve dvou zápasech.

Trenéři Mladé Boleslavi i Viktorie Plzeň dali dva dny před střetnutím najevo, že do českého superpoháru půjdou jejich týmy s maximální touhou po úspěchu.
„Superpohár bereme s plnou vážností. Chceme v něm uspět a výkonem přispět k rozvoji této tradice u nás,"
pravil kouč Mladé Boleslavi Miroslav Koubek. V boleslavském týmu chybí dva defenzivní hráči. Stoper Petr Johana je v rekonvalescenci po svalovém zranění z červnového čelákovického turnaje a levonohý obránce či záložník Tomáš Fabián se od poloviny května trápí bolestmi zad a kyčelního kloubu.
„Superpohár je soutěžním zápasem a budeme ho chtít vyhrát. Je to lákavá představa, získali jsme národní pohár, pak mistrovský a tento nám chybí,"
prohlásil plzeňský šéftrenér Pavel Vrba.

Mladá Boleslav hraje superpohár poprvé v historii. Kvalifikovala se do něho vítězstvím národního poháru v ročníku 2010/11 hraného pod titulem Ondrášovka cup. V Gambrinus lize ročníku 2010/11 se umístila na 5. místě.
Viktoria Plzeň nastoupí do boje o superpohár podruhé
. Před rokem z pozice pohárového vítěze prohrála s tehdejším mistrem Spartou Praha těsně 0:1. Letos proti Boleslavi nastoupí ověnčená mistrovským titulem z uplynulého ročníku 2010/11.

Fanshop banner