Fotbal zdařile reprezentoval město i automobilku v zahraničí
Klub

Fotbal zdařile reprezentoval město i automobilku v zahraničí

Redakce

Mladoboleslavští fotbalisté při desetidenním soustředění v Rakousku dělali dobré jméno klubu, ale také městu Mladá Boleslav a automobilce Škoda Auto. Což platilo o všech místech kde trénovali a hráli, čili o Kaprunu, Uttendorfu, Bischfhofenu i Angerbergu.

Ve všech třech odehraných zápasech předvedli kvalitní fotbal bez prohry. V Uttendrofu porazili rumunský Astra Ploiesti 2:0, v Bischfhofenu za úmorného vedra remizovali se skotským Dumfermline United 0:0 a v Angerbergu přehráli v dramatické bitvě turecký Manisaspor 3:2.

A že mladoboleslavské přípravné zápasy vzbuzovaly v Rakousku pozornost, potvrzuje plakátová upoutávka na střetnutí v Angerbergu. Při nástupu soupeřů na angerbergský trávník místní hlasatel obšírně představoval oba klubu. U FK Mladá Boleslav zdůraznil, že je čerstvým vítězem národního poháru, účastníkem předkola Evropské ligy a reprezentuje město čtyřicet kilometrů severně od Prahy, ve kterém je továrna vyrábějící auta známé evropské značky Škoda.
Načež hráči v modrobílých dresech s výrazným logem Škoda Auto na hrudi spustili fotbalový kvapík, jemuž přítomní diváci několikrát uznale tleskali na otevřené scéně. Nejvíce při třech gólech do turecké branky, které byly opravdu parádní.

Fanshop banner