Garda přestřílela Rožďalovice
Klub

Garda přestřílela Rožďalovice

Redakce

V parádních gólech se předháněli hráči obou týmů a přítomným divákům tak nabídli velmi pěknou podívanou v rámci oslav osmdesátin rožďalovického fotbalového klubu.

Trvalo však téměř půl hodiny, než se poprvé rozvlnila branková síť. Nejdříve se probudili fotbalisté Rožďalovic.
Ve 23. minutě Petr Valeš nepovedeným centrem zaskočil boleslavského brankáře Jana Pechance, kterého míč přeletěl a zapadl k levé tyči - 1:0. Za necelých deset minut Jaroslav Martínek snadno doklepával míč podruhé za boleslavského brankáře, jehož nechali spoluhráči samotného proti dvěma útočníkům soupeře - 2:0.
A když ve 38. minutě autor prvního gólu nastřelil břevno, vypadalo to s boleslavskými fotbalovými veterány zle. Do hry je vrátil Petr Niklfeld. Exkluzivní ranou z trestného kopu do levé vingle, na kterou byl brankář Stanislav Borecký krátký, potrestal předchozí faul na Malíka - 2:1.

Sedm minut po změně stran se z dvaceti metrů do pravého horního růžku rožďalovické branky trefil pro změnu Martin Mrvík. Tentokrát se gólman ani nepohnul a jen se smutně podíval. A bylo vyrovnáno - 2:2. Neuplynulo ani pět minut a Mrvík dokonal boleslavský obrat, neboť centr Miloše Nováka s přehledem usměrnil k levé tyči - 2:3.
Sudí Václav Malý to nerad viděl a tak vzápětí na druhé straně vymyslel pokutový kop proti Boleslavi. Miloš Hojsák ho proměnil, byť gólman Jan Pechanec směr střely vystihl, a tak v 59. minutě byly opět obě mužstva k výhře stejně daleko i blízko - 3:3.

Potom sice chvíli góly nepadaly, i když před oběma brankami bylo hodně rušno. Po Mrvíkově centru hlavičkoval Jiří Malík do tyče. Bombu Bedřicha Müllera s obtížemi Stanislav Borecký vyrazil na roh, po jehož rozehrání se marně snažil hlavou prosadit boleslavský stoper Jaroslav Rybák. Břevno nastřelil také rožďalovický Jaroslav Martínek a dorážku Františka Cháry zlikvidoval gólman Jan Pechanec.

V závěrečné desetiminutovce prokázali fotbaloví veteráni v boleslavských dresech fotbalovou vyspělost i kondiční zdatnost, což potvrdili dvěma vítěznými trefami.
Malíkovu přihrávku z pravého křídla si Petr Niklfeld zpracoval do příhodné střelecké pozice a dokonale ji využil - 3:4. A když Jiří Koros poslal učebnicovou kolmicí do útoku gólově natěšeného Martina Mrvíka, neměl rožďalovický brankář proti ráně dobře umístěné k pravé tyči nejmenší šanci - 3:5.

Rožďalovické sváteční publikum se mělo opravdu na co koukat. Kdo propásnul boleslavskou fotbalovou gardu v sobotním odpoledni 16. července, může jenom litovat. Ale pouze do konce července. V neděli 31. července od 13 hodin své umění předvedou v Kopidlně. Fotbaloví labužníci jsou zváni.

Za gardu FK Mladá Boleslav proti Rožďalovicím chytal Jan Pechanec a v poli se střídali Josef Hůlka, Milan Zahrádka, Jiří Koros, Jaromír Navrátil, Jaroslav Rybák, Petr Dytrych, Miloš Novák, Jiří Malík, Petr Niklfeld, Vladimír Sedláček, Bedřich Müller a jako jediný povolený mladík Martin Mrvík.

Góly: 22. Valeš, 32. Martínek, 59. Hojsák z pokutového kopu - 53., 58. a 72. Mrvík, 38. a 67. Niklfeld

Fanshop banner