Šance na postup je pro Boleslav i Larnacu stejná
Klub

Šance na postup je pro Boleslav i Larnacu stejná

Redakce

Z třetího předkola do rozhodující fáze play off Evropské ligy má Boleslav s Larnacou stejně daleko. Shodují se v tom trenér i hráči. Sílu soupeře respektují, ale touží po postupu.

Hlavní mladoboleslavský kouč Miroslav Koubek se jméno evropského soupeře dozvěděl podobně jako celé mužstvo v závěrečném dnu rakouského soustředění. Nadšením neskákal, hlavu však nevěšel, když říkal: „Larnaca je těžký soupeř. Určitě jeden z nejtěžších z těch možných v prvním losovacím koši. Je potřeba si uvědomit, že se nejedná o kyperské mužstvo, ale o evropské. Mají holandského trenéra a hráče například z Itálie, Chorvatska a Afriky. Kyperských fotbalistů je mezi nimi menšina. Zastávám názor, že v evropských pohárech není slabých soupeřů. Ale samozřejmě chceme přes Larnacu postoupit, šance jsou padesát na padesát pro oba. Larnaca má svoji hodnotu a my také. Vloni se Jablonec přesvědčil, že není snadné proti týmu z Kypru uspět."

Považujete za výhodu, že první zápas hraje Boleslav na hřišti soupeře?

„Výhoda to bude, až když dáme venku góly."

Trenérovo zamyšlení doplnili někteří hráči stručnými hláškami. „Těším se, pro mě to je zajímavý a neznámý soupeře," řekl Ondřej Kúdela. V první reakci si kapitán mužstva Marek Kulič povzdechl, že soupeř je daleko a cestování za ním bude dlouhé. „Je dobře, že první zápas hrajeme venku," myslí si Václav Procházka.
„Je to přijatelný soupeř,"
věří Jakub Řezníček. „Nic jednoduchého to nebude," prohlásil Adrian Rolko. „Do kyperské Larnaky se těším, protože pojedu do známého prostředí, hrál jsem tam před dvěma roky za devatenáctiletou reprezentaci," uvedl Jan Chramosta.

Fanshop banner