Trenér Koubek označil výhru nad Manisasporem za zaslouženou
Klub

Trenér Koubek označil výhru nad Manisasporem za zaslouženou

Redakce

Skalp devátého týmu turecké ligy je pro FK Mladá Boleslav povzbuzením a pro soupeře signálem, že to s ní nebudou mít snadné. Tím spíš, pokud Koubkův tým předvede výkon z prvního poločasu proti Manisasporu, kterému nasázel za dvacet minut tři góly.

„První poločas stál hráče hodně sil, sám jsem si pro sebe říkal, jestli to ve stejném tempu a nasazení vydrží celý zápas. Navíc soupeř hodně střídal už v průběhu prvního poločasu a o přestávce. A proto nám v druhém poločasu chyběla síla na vysunutý blok."

S prvním poločasem musíte být spokojený, nebo ne?

„Vždycky to může být lepší. Nejvíce mě mrzí, že jsme po přestávce dostali dva góly přes pravou stranu obrany stejné jako přes kopírák. Ale s konečnou výhrou spokojený jsem. My byli lepší v prvním poločase, Manisaspor, který je kvalitním týmem turecké nejvyšší ligy, byl lepší v druhém poločase. My dali tři góly, on dva. Vyhráli jsme tedy zaslouženě. Musíme se však podívat na videu na chyby a poučit se z nich."

Hrála v prvním poločase proti Manisasporu mistrovská sestava?

„Ještě ne. Ukázaly se tam určité nedostatky, musíme si je vyříkat a vyhodnotit. Je však pravda, že Manisaspor po přestávce zvýšil důraz až na hranu únosnosti."

Vždyť Boleslav také hrála na hraně?

„Ano, ale bez zákeřných faulů. Utkání mělo kvalitu, tempo i nasazení. Jsem rád, že jsme ho odehráli bez zranění. Přípravu jsme zvládli bez prohry a každý dobrý výsledek se počítá. I výhra s Manisasporem má svoji nespornou hodnotu."

Fanshop banner