Porazili Turky ve velmi kvalitním a tvrdém souboji
Klub

Porazili Turky ve velmi kvalitním a tvrdém souboji

Redakce

Boleslavští parádní hrou zaskočili tureckého soupeře a jasně vyhráli první poločas. Druhý už se jim tolik nepovedl, přesto si připsali pátou výhru v letní přípravě a udrželi si neporazitelnost. Trefili se Neuwirth, Kúdela a Kulič.

Utkání se hrálo v Angerbergu, kde před dvěma lety Boleslavští inkasovali prohru 0:3 od ruského Spartaku Moskva, který dirigoval český stoper Jiránek. Letos se jim dařilo o poznání líp.
Boleslavští pravděpodobně nastoupili s mistrovskou sestavou, i když po skončení utkání to trenér Miroslav Koubek zpochybnil. Soupeře celý poločas přehrávali kombinačně a neúnavně otravovali maximálně vysunutým presinkem s důrazem v osobních soubojích na hranici únosné tvrdosti. Jen Táborský si však vynutil napomenutí od rakouského sudího. V úvodní čtvrthodince však Táborský řádil i fotbalově. V 6. minutě vybojoval Chramosta míč, přihrál Táborskému a jeho ránu brankář kryl. O minutu později, tentokrát po Kuličově přihrávce, Táborský o půl metru přestřelil branku. A do třetice ve 12. minutě, když Chramosta obehrál stopera a poslal kolmici do vápna, ocitl se Táborský v jasné gólové šanci, ale jeho ránu od pravé tyče vytlačil brankář na roh.

V 17. minutě po podražení Chramosty kopal Šírl trestný kop. Levačkou načechral oblouček na Neuwirthovu hlavu a z ní balon putoval do pravého horního růžku turecké branky. Její strážce se natahoval marně a Neuwirth se radoval z první trefy v boleslavském dresu - 0:1.
Na boleslavský gól soupeř odpověděl brejkem, ale brankář Miller vyběhl včas až na hranici pokutového území a šanci zvládl.

Ve 23. minutě Procházka vyhrál tvrdý souboj na polovině soupeře, přihrál Kúdelovi, který nejprve hledal spoluhráče do kombinace, ale když nikoho nenašel, tak z pětadvaceti metrů vymetl pravý vingl - 0:2. Protože byl při chuti, zkusil to za pět minut znovu, ale přestřelil.
V rozmezí tří minut (33.a 36.) měli Turci dvakrát výhodu trestných kopů. Po prvním nebezpečnou hlavičku Miller bez obtíží zvládl, při druhém přímá střela těsně minula pravou tyč.

Ve 37. minutě předvedli Boleslavští po několikáté vzorový presink, tentokrát s efektivní kombinační nadstavbou. Procházka, Opiela, Kúdela a Táborský bleskovým ťukesem zmrazili soupeřovu defenzivu a ve finále Táborského kolmici mezi stopery dostihl Kulič, jenž zkušeně podle gólmana skóroval - 0:3.

Ve 43. minutě měli Turci největší šanci první půle. Rolkem stíhaný útočník stačil v tísni přesně vystřelit, ovšem brankář Miller směr střely vystihl a výtečně zasáhl. Těsně před koncem poločasu Opielův oblouček za obranu zkoušel bez přípravy zakončit Chramosta, ale přestřelil.

Druhý poločas začali aktivněji Turci. Dva střelecké pokusy skončily mimo. V 53. minutě po akci Táborského s Chramostou střelu Kuliče srazil obránce na roh. O dvě minuty později také Kúdelova rána skončila po teči rohem.
Po hodině hry, když už Turci více jak z poloviny osvěžili sestavu, vystřídali dvakrát Boleslavští a vzápětí poprvé inkasovali. V 67. minutě se z levého křídla prodral do vápna Adam Büyük a křížnou ranou se trefil k levé tyči - 1:3.

Řezníček se marně probíjel před soupeřovu branku, na druhé straně Makukula střílel těsně vedle a v další šanci hlavou nastřelil tyč, ale sudí jej viděli v ofsajdu a tak by případný gól stejně neplatil. Deset minut před koncem se ke střelbě odhodlal Procházka a k úspěchu mu scházely jen centimetry u levého horního růžku. Další tureckou šanci vystihl bravurním zákrokem Miller. Zároveň s jeho skokem k pravé tyči sudí pískal ofsajdové postavení střelce.

V 84. minutě se však Adam Büyük prosadil podobným stylem, jako při prvním úspěchu a snížil na rozdíl jediného gólu - 2:3. Vyrovnat se Turkům už nepovedlo. Boleslavští je do šance nepustili a ukvapenými střelami z dálky branku netrefili.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Neuwirth, Rolko, Šírl - Procházka - Kúdela, Opiela (86. Wojnar) - Kulič (61.Štohanzl), Chramosta (76. Ščuk), Táborský (66. Řezníček).

Góly: 67. a 84. Adam Büyük - 17. Neuwirth, 23. Kúdela, 37. Kulič

Fanshop banner