Mladá Boleslav narazí takřka jistě na Larnaku
Klub

Mladá Boleslav narazí takřka jistě na Larnaku

Redakce

Losování třetího předkola Evropské ligy začalo v pátek 15. července ve 13,30 hodin v Nyonu. A za dvacet minut bylo jasné, že boleslavská překážka se nejspíše bude jmenovat AEK Larnaca a první zápas se hraje na Kypru.

Mladá Boleslav byla nasazená do první skupiny spolu se španělským Atletico Madrid, švýcarským Young Boys Bern, srbskou Crvenou zvědou Beograd a ruským Alania Vladikavkaz.

A jaké pro ni byly možnosti?

Ve hře byly nenasazené Stromsgodset (Norsko) a lepší z dvojic druhého předkola TPS Turku (Finsko) - KVC Westerlo (Belgie), Šachtar Salihorsk (Bělorusko) - Ventspils (Lotyšsko), Kecskeméti (Maďarsko) - Aktobe Lento (Kazachstán) a Floriana (Malta) - AEK Larnaca (Kypr).

Los rozhodl, že musí čekat na lepšího z dvojice Floriana (Malta) - Larnaca (Kypr). Jelikož Kyperští vyhráli úvodní utkání vysoko 8:0, není o jejich postupu pochyb.

AEK Larnaca v uplynulém ročníku kyperské ligy skončil čtvrtý, když na mistrovský klub APOEL Nicósie ztratil 32 bodů.
Klub AEK Larnaca byl založen teprve v roce 1992 a v evropských pohárech se představil dvakrát. V ročníku 1996/97 přes ázerbájdžánský Abovjan postoupil do 1. kola Poháru vítězů pohárů, kde odehrál vyrovnaná utkání s Barcelonou (0:0 a 0:2). Před sedmi lety vypadl ve druhém předkole Poháru UEFA s izraelským Maccabi Petah Tikva (3:0 a 0:4).
Současným trenérem je Ton Caanen z Nizozemska, manažerem jeho krajan Jordi Cruffy, syn slavného Johana Cruyffa.

Fanshop banner