Hráčský kádr se změnil minimálně
Klub

Hráčský kádr se změnil minimálně

Redakce

Změny hráčského kádru FK Mladá Boleslav v letošním létě byly rozsahem nejmenší za poslední roky. To by mohl být nejdůležitější trumf pro začínající soutěžní ročník 2011/12.

„Každý český klub může nakupovat posily, jen když někoho prodá. Boleslav letos v kolonce příjmů za přestupy má nulu," řekl generální ředitel FK Mladá Boleslav Jaromír Šeterle. „Odešel Mendy, kterému skončila smlouva a pro podpis nové měl přehnané požadavky," vysvětlil mediálně nejsledovanější odchod z boleslavského kádru. Do mužstva přišli na přestup Wojnar, Štohanzl, Jakubov a na hostování Neuwirth a Kostakis.

K posilám a marodům trenér Miroslav Koubek řekl: „Příchod Neuwirtha byla reakce na svalové zranění Johany. Při vstupu do Evropy by byla riskantní situace, mít jenom tři stopery. V testu proti kvalitnímu soupeři obstál Řek Kostakis, který prokázal talent a určité předpoklady pro ligu. Pro Boleslav je to sázka na budoucnost."

A jak jsou na tom boleslavští marodi?
„Johana je s námi v Kaprunu a trénuje individuálně. Bolesti natrženého svalu odezněly, ale není ještě připravený na zápasy. Fabián není schopen plné zátěže. Počítal jsem s ním, proto mě jeho neschopnost trochu zaskočila," uvedl trenér Miroslav Koubek. „Fabiána léčí docent Kolář, to znamená, že je v maximálně možné péči," zdůraznil Jaromír Šeterle a vyjádřil naději, že tento levonohý fotbalista se brzo vrátí do tréninkového procesu.

Fanshop banner