Opět neprohráli, ale poprvé nedali gól
Klub

Opět neprohráli, ale poprvé nedali gól

Redakce

Úterní příprava proti skotskému soupeři se hrála za tropických podmínek na hřišti v rakouském Bischofshofenu. I v třicetistupňovém vedru měla hra svižné tempo, nepadl však ani jeden gól.

Nováček skotské Premier League sice nepraktikoval vyloženě ostrovní styl hry, ale snaha o rychlý přechod do ofenzívy a důraz mu nechyběly. Boleslavští však pohybem a nasazením v osobních soubojích nezaostávali. Navíc byli nápaditější a přesnější v kombinaci, čímž na dlouhé minuty získávali optickou převahu ve hře. Bohužel ani jednu ze střeleckých příležitostí nevyužili ke skórování.

V první půlhodině se nejdříve do šance dostal Chramosta po Řezníčkově akci a později na Štohanzlův centr z levé strany před skotskou brankou nedosáhli Řezníček s Chramostou.

Druhý poločas začal snadným zásahem Jakubova při slabém střeleckém pokusu a pokračoval boleslavským ťukesem, v jehož finále si Chramosta obhodil stopera, ale slabým zakončením usnadnil brankáři práci. V 52. minutě křížnou ranou minul skotskou branku Kalina.

K ohrožení boleslavské branky se podruhé po přestávce dostal soupeř až v 61. minutě. Janíček však nebezpečný centr odhlavičkoval na roh. Deset minut před koncem Jakubův bez obtíží kryl trestný kop.

Závěr utkání patřil opět Boleslavským. Kyselův centr zakončil nepřesným volejem Kalina. Šest minut před koncem Ščukova kolmá přihrávka prošla dunfermlinskou obranou k rozběhnutému Kyselovi, ale ten zaváhal se střelbou a následnou snahou o přihrávku slibný útok pokazil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda (46. Jakubov) - Kalina, Janíček, Neuwirth (46. Dimitrovski), Šírl (46. Kysela) - Ščuk - Wojnar, Opiela (31. Procházka, 61. Kúdela) - Chramosta (61. Kulič), Řezníček, Štohanzl (69. Táborský).

Rozhodčí: Lassacher - Porkert, Anvren

Diváků: 150

Boleslavští v letní přípravě sehráli již šest utkání bez porážky, z toho dvě mezinárodní při soustředění v rakouském Kaprunu. Proti Skotům však poprvé vyšli střelecky naprázdno. V závěrečný den rakouského kempu, ve pátek 15. července, hrají proti tureckému Manisasporu a hned po utkání se vrátí do Česka. To už budou znát soupeře pro třetí předkolo Evropské ligy a bude jim scházet pouhý týdne do střetnutí o český superpohár.

Fanshop banner