V pátek se dozvíme soupeře v Evropské lize
Klub

V pátek se dozvíme soupeře v Evropské lize

Redakce

Soupeře pro FK Mladá Boleslav ve třetím předkole Evropské ligy určí los, který se uskuteční v pátek 15. července. Zápasy třetího předkola jsou na programu ve čtvrtečních termínech 28. července a 4. srpna.

Z klubů, které budou v osudí losu pro třetí předkolo Evropské ligy, má jasně nejvyšší koeficient španělský Atletico Madrid. Mezi desítkou s nejvyššími koeficienty je také Sparta Praha. Lépe než český vicemistr na tom jsou ještě nizozemský Alkmaar, anglický Fulham, izraelský Hapoel Tel Aviv a belgický Club Bruggy.

Vítěz českého poháru FK Mladá Boleslav je v pořadí účastníků třetího předkola Evropské ligy podle aktuálních koeficientů na dvacáté příčce. Započítává se mu totiž účast v Poháru UEFA v podzimních sezónách 2006 a 2007. Jenom o trochu lépe na tom jsou například německý Mainz, slovenská Žilina, která hraje ve druhém předkole s islandským KR Reykjavik, švýcarský Bern, francouzský Rennes či anglický Stoke City. Za boleslavským klubem jsou například turecký Bursaspor, portugalský Guimaraes, švédský Helsingborg, ukrajinský Karpaty Lvov, dánský Brondby a ruský Vladikavkaz. Ani na jeden z výše vyjmenovaných klubů by ve třetím předkole neměla Mladá Boleslav narazit.

Koho ji však může los přisoudit?
Možností je spousta ze spodní poloviny soupisu (dle evropského koeficientu) účastníků třetího předkola. Z těch, kteří jsou ve třetím předkole přímo podobně jako Mladá Boleslav, to může být Hajduk Split (Chorvatsko), Omonia (Kypr), Legia Warszava (Polsko), Ried (Rakousko), Gomel (Bělorusko), Senica (Slovensko), Stromsgodset (Norsko), Sligo Roves (Irsko). Další varianty vyplynou až z výsledků druhého předkola, kde se ve dnech 14. a 21. července střetnou Dundee - Wroclaw, Maccabi Tel Aviv - Kazar Lenkoran, Valerenga Oslo - Mika Aštarak, Aalesung - Ferencváros, Vojvodina Novi Sad - Vadúz, Bohemians Dublin - Olimpia Lublaň, Trnava - Tirana, Dinamo Tbilisi - Llanelli, FK Sarajevo - Orebro a další dvojice.

Fanshop banner