Při rakouském soustředění porazili Rumuny
Klub

Při rakouském soustředění porazili Rumuny

Redakce

Boleslavští vyhráli první ze tří mezinárodních utkání na rakouském herním soustředění a potvrdili tak svoji letní neporazitelnost. Klubu z deváté příčky rumunské I. ligy uplynulého ročníku dali góly Chramosta a Procházka.

První poločas začal dravěji rumunský soupeř. Již ve 2. minutě ohrozil Millerovu branku, ale boleslavský brankář hlavičkové zakončení chytil. V následující minutě po Táborského centru vystřelil Kulič nad. V 7. minutě získala Boleslav výhodu trestného kopu, postavil se k němu Šírl a povedenou střelu brankář Ploiesti kryl.
V dalším průběhu byli deset minut aktivnější Rumuni. V 10. minutě z pravé strany centrovaný míč u vzdálenější tyče zakončil rumunský útočník vedle boleslavské branky. Ve 21. minutě se střela ze střední vzdálenosti odrazila od boleslavského břevna. Neuběhla ani minuta a po rozehraném rohovém kopu další nebezpečnou ránu úspěšně vyrazil Miller.

Na závěrečnou čtvrthodinku první půle se Boleslavští probudili. Ve 31. minutě po rohovém kopu však byli málo důrazní ve vápně a z nadějné situace nic nebylo. Ve 33. minutě po nakrátko rozehraném rohovém kopu odcentroval před branku Kulič a u zadní tyče nepřesně hlavičkoval Kúdela. Ten tři minuty před přestávkou dlouhou křížnou přihrávkou našel rozběhnutého Kyselu, který zkušeně ustál souboj s obráncem uvnitř rumunského vápna a přihrál před branku Chramostovi, jenž splnil povinnost koncového hráče - 0:1.

Ve druhém poločase už ve 48. minutě po Rolkově centru nedotáhl rodící se šanci Kysela a v 53. minutě trestný kop Opiely rumunský brankář chytil. Na druhé straně výhodu trestňáku měli rumunští fotbalisté v 58. minutě. Miller ránu úspěšně vyrazil. V 61. minutě nebezpečný centr z pravé strany před boleslavskou brankou naštěstí nikdo z rumunských hráčů nezasáhl.
V 64. minutě se po Řezníčkově úniku a přesné přihrávce zjevil ve stoprocentní gólové příležitosti Opiela, ale ani na dva střelecké pokusy nepřekonal rumunského brankáře.
V 68. minutě měl plné rukavice práce Miller s nebezpečnou střelou ze střední vzdálenosti a v 72. minutě balon z rumunské kopačky podruhé v utkání orazítkoval břevno boleslavské branky.
V závěrečných minutách přišly slastné chvíle Procházky. Nejprve v 74. minutě výtečně vystřelil z trestného kopu a brankář Ploiesti s velkým úsilím míč vyrazil.

V 85. minutě zahrával Táborský trestný kop a u vzdálenější tyče Procházka v plném běhu přesnou ranou bez přípravy zvýšil boleslavské vedení - 0:2.

Dvě minuty před koncem vyřešil Miller složitou situaci před svojí brankou, když vyrazil gólovou hlavičku soupeře. Udržel tak čisté konto a přispěl k tomu, že Boleslav v letní přípravně potřetí v řadě vyhrála bez inkasovaného gólu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Neuwirth, Rolko, Šírl - Procházka - Kúdela, Opiela (87. Ščuk) - Táborský, Kulič (72. Štohanzl), Chramosta (55. Řezníček).

Góly: 42. Chramosta, 85. Procházka

Boleslavští první utkání v době rakouského herního soustředění hráli s rumunským FC Astra Ploiesti v sobotu 9. července od 18,30 hodin na hřišti v Uttendorfu. Druhé utkání v Rakousku hrají v úterý 12. července od 16 hodin proti nováčkovi skotské Premier League Dunfermline Athletic.

Fanshop banner