Prvoligový tým doplní Neuwirth a Kostakis
Klub

Prvoligový tým doplní Neuwirth a Kostakis

Redakce

Český stoper Aleš Neuwirth a řecký záložník Charis Kostakis jsou čerstvými posilami FK Mladá Boleslav. V pátek se oba připojili k prvoligovému týmu na soustředění v rakouském Kaprunu.

Podle sdělení prezidenta FK Mladá Boleslav Josefa Dufka se u obou transferů dolaďují nezbytné administrativní detaily, ale oba hráče by měl mít trenér Miroslav Koubek k dispozici k prvnímu utkání rakouského soustředění. V sobotu 9. července od 18 hodin hraje FK Mladá Boleslav na hřišti v Uttendorfu s rumunským FC Astra Ploiesti.

Aleš Neuwirth je šestadvacetiletý stoper, který vyrostl v Baníku Ostrava, odkud byl na hostování v Drnovicích a Kladně, letos na jaře byl v kádru Viktorie Plzeň. Je dvojnásobným mistrem Česka, 2004 s Baníkem Ostrava a 2011 s Viktorii Plzeň. V české nejvyšší soutěži odkopal rovných sto mistrovských zápasů a dal v nich tři góly. Za reprezentační tým Česka U19 odehrál sedmnáct a U21 dvě utkání. Do FK Mladá Boleslav přichází na hostování s opcí.

Charis Kostakis za pár dnů oslaví jednadvacáté narozeniny. Narodil se v řeckém Ioannina, prošel mládežnickou akademií nizozemského Ajaxu Amsterdam a v uplynulé mistrovské sezóně hrál za Ethnikos Pireaus ve druhé řecké lize. V FK Mladá Boleslav byl v prvních červencových dnech na zkoušce a protože trenéry zaujal, dostane šanci prosadit se v podzimní sezóně při soutěžních zápasech domácí ligy a poháru či na evropské scéně.

Fanshop banner