Také Varnsdorfu dali v Rejšicích dva góly
Klub

Také Varnsdorfu dali v Rejšicích dva góly

Redakce

Druhé utkání na rejšické trávě sehráli Boleslavští v příjemném letním odpoledni. Soupeřem jim byl druholigový Slovan Varnsdorf. Porazili ho dvěma góly Řezníčka.

První poločas se hrál většinou na varnsdorfské polovině hřiště. Střílet začal Táborský. V 5. minutě nepřesně, o minutu později po Chramostově centru do pravého horního růžku, odkud brankář vytlačil míč na roh.
Ve 13. minutě dvakrát zahrozili Varnsdorfští. První centr z levé strany Šeda lapil, po druhém z opačného křídla soupeř hlavičkoval nepřesně. Z protiútoku sudí zastavili Chramostu kvůli ofsajdu.
Na počátku druhé čtvrthodinky po Opielově centur, když si před tím vyměnil míč s Kuličem, hlavičkoval Kalina z nadějné pozice slabě a navíc mimo branku. Ve 20.minutě Kalinův centr hlavičkoval k pravé tyči Táborský, ale gólman v poslední chvíli zasáhl.
Ve 25. minutě boleslavská obrana úspěšně čelila rohovému a o chvíli později i trestnému kopu.
Ve 29.minutě tečovaná Šírlova střela vynesla Boleslavi jen roh a ve 30. minutě Kulič parádně nabil od koncové lajny Chramostovi, ale ten z patnácti metrů netrefil branku. Reprezentační útočník se neprosadil ani za dvě minuty marným kličkováním na hraně pokutového území. Ve 35.minutě Opiela vypálil těsně nad.
V závěru poločasu našel Procházka přesným křížným pasem Opielu, který hrudí připravil pozici Chramostovi, ale jeho střelu obránci zablokovali.

Ve druhém poločasu pokračovali Boleslavští v tlaku, na kterém nic nezměnilo sedm změn v sestavě. Spíše naopak, neboť začaly padat góly. V 50. minutě se z pravé strany probil před branku Chramosta, ale gól nedal on ani nikdo z jeho spoluhráčů.

V 54. minutě se z levé strany prodral až na malé vápno Řezníček a jeho přízemní střela u bližší tyče pronikla do sítě přes obránce atakovaného Chramostou a zmateného brankáře - 0:1.
V 56. minutě založil útok Kúdela přes Opielu, načež Chramosta parádní kolmicí dal do vápna Štohanzlovi a z jeho nezištné přihrávky skóroval do opuštěné branky Řezníček - 0:2.

V 60.minutě pěknou Opielovu přihrávku před prázdnou brankou nevyužili Řezníček s Chramostou. O pět minut později vyhrál Řezníček vzdušný souboj s brankářem, ale míč skončil nad brankou a Bulutův únik po pravé straně varnsdorfská obrana v poslední chvíli zastavila. V 68.minutě Bulut přestřelil.
Do největší šance se Varnsdorf málem dostal po chybě boleslavského brankáře. V 70. minutě po Šírlově malé domů Jakubov špatně trefil míč, který před dotírajícím soupeřem ukopl Rolko. Další varnsdorfské šanci zabránil obětavým zákrokem stoper Rolko po Šírlově zaváhání.
Přesně čtvrt hodiny před koncem běžel Bulut sám na varnsdorfskou branku, ale jen nastřelil jejího strážce. V 78. minutě Opiela vyhrál na půlce souboj, přihrál rozběhnutému Bulutovi a ten ukvapenou koncovkou nadějnou akci zmařil. Vzápětí v další boleslavské akci po Opielově přihrávce střílel Bulut opět nepřesně.
Tři minuty před koncem si Varnsdorf vynutil dva rohové kopy, ale pozornou obranu Boleslavi nepřemohl.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda (46. Jakubov) - Kalina (46. Kysela), Janíček (46. Rolko), Dimitrovski, Šírl - Táborský (46. Kúdela), Procházka (46. Ščuk), Opiela, Wojnar (46. Štohanzl) - Kulič (46. Řezníček), Chramosta (61. Bulut). Odpočíval Miller a mimo hru byli zranění Johana a Fabián.

Góly: 54. a 56. Řezníček

Rozhodčí: Melichar - Myška, Pospíšil

Diváků: 300

Fanshop banner