Žižkov přehráli a zaslouženě vyhráli
Klub

Žižkov přehráli a zaslouženě vyhráli

Redakce

Třetí přípravné utkání letošního léta Boleslavští vyhráli nad prvoligovým konkurentem z pražského Žižkova. Hrálo se na hřišti v Rejšicích a góly stříleli Kúdela s Táborským. V dosavadních třech zápasech letní přípravy Boleslav neprohrála.

V úvodní desetiminutovce na obou stranách obrany čelily úspěšně centrům z levé strany. Boleslavský ze hry zlikvidoval brankář Blaha, žižkovský z rohu završil nepřesnou hlavičkou Tomáš Procházka. V 15. minutě Čoupkův centr přikryl Miller před dorážejícím Katancem. V 19. minutě Štohanzla v jasné šanci fauloval Novotný, ale sudí nepochopitelně penaltu nepískl.

Ve 21.minutě Kulič krásně našel Kúdelu, ten si zpracoval míč na prsa, protáhl se kolem stopera Procházky a nekompromisně prostřelil Blahu - 0:1.

Ve 26.minutě Kysela zprava centroval a Šírl bez přípravy vystřelil z deseti metrů nedůrazně, obránci zblokovaný míč Blaha snadno chytil. Ve 30. minutě Ernatovu povedenou ránu Miller vyrazil. Ve 39. minutě Řezníček obehrál na pravé straně dva protihráče a levačkou nastřelil pravou tyč. Krátce před přestávkou Boleslavští nevyužili trestný kop, opakovaným vysokým míčům se Žižkovští ubránili. Ve 43. minutě Čoupkovu ránu vyrazil od levé tyče Miller.

Do druhé půle přišly týmy se značnými změnami a Boleslavským trvalo jenom pár minut, než se zorientovali a získali herní převahu podobné té ze závěru prvního dějství.

Už deset minut po přestávce Táborský zaskočil brankáře Boháče přetaženým trestným kopem zahrávaným od pravé lajny. Míč se u vzdálenější tyče smeknul od břevna do sítě - 0:2.

Za necelých pět minut po Táborského kolmici Wojnar křížnou střelou minul branku. V 70. minutě Táborský vybídl Kalinu do střelecké šance, sudí jej však viděli v ofsajdu. V 77. minutě po rohovém kopu zakončoval Dimitrovski z bezprostřední blízkosti, ale žižkovský gólman se štěstím na lajně zabránil téměř jistému gólu. V 86. minutě Táborský poslal do brejku Buluta, ale ten dlouho váhal se zakončením a potom nastřelil vyběhnuvšího brankáře.
Žižkovští ohrožovali boleslavskou branku ojediněle. V 68. minutě z trestného kopu a o pět minut později z rohu, kdy Lafrance hlavičkoval těsně nad. To už byl v brance Šeda, který měl plné rukavice práce v 84.minutě při Čermákově střele, ale podařilo se mu ji vytlačit nad břevno do rohu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller (66.Šeda) - Kysela, Janíček (46. Dimitrovski), Rolko, Šírl (46. Kalina) - Kúdela (46.Táborský),Václav Procházka (46. Opiela), Ščuk - Kulič (46.Wojnar), Řezníček (46.Bulut), Štohanzl.

Sestava FK Viktoria Žižkov v I. poločasu: Blaha - Slodowy , Lafrance, Procházka, Katanec - Šut, Šmahaj, Čoupek, Ďurica - Vasilič (35. Bořil), Ernat. Sestava FK Viktoria Žižkov ve II.poločasu: Boháč - Bartl, Tomáš Procházka, Lafrance, Caha - Kábele, Houžvička, Dadič, Musil - Sanchez, Dino

Góly: 21. Kúdela, 55. Táborský

Rozhodčí: Vlasjuk - Kubr, Váňa

Diváků: 350

Fanshop banner