Hrají dvakrát v Rejšicích a třikrát v Rakousku
Klub

Hrají dvakrát v Rejšicích a třikrát v Rakousku

Redakce

Po dvou týdnech letní přípravy přibylo v trénincích herních prvků a také zápasů pro zažití taktiky. Po dvou střetnutích v čelákovickém turnaji sehrají boleslavští fotbalisté nejprve dvě utkání v Rejšicích a potom tři v Rakousku.

Na osvědčené hřiště s velmi kvalitní hrací plochou v Rejšicích si Mladá Boleslav pozvala prvoligového nováčka ze Žižkova a druholigový Varnsdorf v těchto termínech:

Sobota 2. července od 11 hodin Viktoria Žižkov - FK Mladá Boleslav

Úterý 5. července od 16,30 hodin Slovan Varnsdorf - FK Mladá Boleslav

Ve středu 6. července odjedou mladoboleslavští fotbalisté na herní soustředění do Rakouska. Jejich přechodným domovem bude proslulé středisko zimních sportů Kaprun. Zde budou ubytováni a zde také absolvují naplánované tréninkové jednotky. K přípravným zápasům budou jezdit po okolí. Trojice soupeřů v době rakouského soustředění je již známá. Boleslavští změří své schopnosti s Rumuny, Skoty a Turky v tomto programu:

Sobota 9. července FC Astra Ploiesti - FK Mladá Boleslav

Úterý 12. července Dunfermline Athletic FC - FK Mladá Boleslav

Pátek 15. července Manisaspor - FK Mladá Boleslav

První utkání se hraje v Uttendorfu, což je víska asi sedmnáct kilometrů od Kaprunu, od 18 hodin. Druhé utkání se koná v Bischofshofenu, kam to je necelých padesát kilometrů z Kaprunu, kde je začátek dohodnutý od 16 hodin. Místo a čas třetího utkání se ještě upřesňuje. Bezprostředně po jeho odehrání se mladoboleslavská fotbalová výprava vydá na cestu domů.

Prvním ostrým duelem nové sezóny bude český superpohár, jenž se uskuteční o den dříve, než v původně zamýšlené sobotě, to znamená v pátek 22. července od 17,30 hodin FC Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav.

Stručně o zahraničních soupeřích při rakouském soustředění:
Rumunský klub FC Astra Ploiesti
dohrál letošní rumunskou I. ligu na devátém místě, když v předchozím ročníku 2009/10 jako nováček nejvyšší ligy obsadil třináctou příčku.
Skotský Dunfermline Athletic FC
je aktuálním nováčkem skotské Premier League, do které se vrací po čtyřech letech. V posledních dvou ročnících skotského poháru skončil v osmifinále a v roce 2009 mu cestu do finále zarazil Falkirk SC.
Turecký Manisaspor
letošní tureckou Süper ligu dohrál na desátém místě. V předchozím soutěžním ročníku 2009/10 v tureckém poháru postoupil až do semifinále a boj o finále nezvládl proti Fenerbahce SK (0:2,1:1). V Manisasporu působil z českých hráčů například Lukáš Zelenka (2005-07).

Fanshop banner