Čelakovické finále vyhráli nad Jabloncem na penalty
Klub

Čelakovické finále vyhráli nad Jabloncem na penalty

Redakce

Boleslavští obhájili loňské prvenství v čelákovickém turnaji proti stejnému soupeři. Na rozdíl od loňského duelu tentokrát však až v penaltovém rozstřelu. V Čelákovicích vyhráli už potřetí.

Jestliže v semifinálovém utkání proti Slavii se boleslavským fotbalistům parádně povedly první minuty, tak proti Jablonci nastala situace zcela opačná. Nedůslednosti v boleslavské defenzívě potrestal poprvé už ve 2. minutě Piták - 1:0. A v 11. minutě pohodlně skóroval Lafata - 2:0.
V té chvíli to s Boleslavskými vypadalo zle. Naštěstí nezpanikařili a postupně vyrovnali hru. Skórem však v prvním poločase nepohnuli, ačkoliv Bulut měl tři jasné šance a pár vteřin před přestávkou hlavičkoval těsně vedle Wojnar.

Deset minut po změně stran vyhrál Táborský hodně důrazný souboj s jabloneckým stoperem Benešem, k míči se na pravé straně dostal Kúdela a z jeho přízemní přihrávky bez přípravy skóroval Wojnar - 2:1.
Boleslavští po zbytek utkání byli aktivnější a agresivnější. Jabloneckého soupeře neúnavně tlačili k brance a nutili k chybám. V 57. minutě těsně nad vystřelil Procházka. V 66. minutě Bulut na levé straně vybojoval zdánlivě ztracený balon a po jeho centru si Táborský s přehledem připravil palebnou pozici na hranici trestného území a přízemní ranou vyrovnal - 2:2.
Finálové utkání se hrálo ve zkrácené době 2x40 minut. V nich se o vítězi nerozhodlo a tak na řadu přišel rozstřel z pokutové značky. Boleslavští v něm uspěli stejně jako ve finále Ondrášovka cupu.

Tak šly penalty:

Po první sérii 0:0 - Pavlík a o půl metru přestřelil a Táborského střelu Šebek lapil

Po druhé sérii 1:1 - Loučka uspěl a Řezníček také

Po třetí sérii 1:2 - Vaňkovu střelou Šeda vyrazil a Procházka s přehledem dal

Po čtvrté sérii 1:3 - Novákovu ránu Šeda bravurně vystihl a Kúdela neomylně skóroval

Pátá sérii už byla zbytečná, proto se nekonala. Boleslavští převzali pohárovou trofej od předsedy Unionu Čelákovice, který turnaj organizačně zajišťoval, Václava Tichého a od starosty města Čelákovice Josefa Pátka. Boleslavští vyhráli čelákovický letní pohár již potřetí a vyrovnala tak v této bilanci pražské Slavie.

Sestava FK Mladá Boleslav: Jakubov (41. Šeda) - Kalina (54. Kysela), Rolko, Diimitrovski, Šírl - Zahustel (29. Táborský), Wojnar, Ščuk (41. Procházka), Kúdela, Štohanzl (61. Řezníček) - Bulut (67. Volf).

Góly: 2.Piták, 11. Lafata - 51. Wojnar, 66. Táborský (v penaltovém rozstřelu Loučka - Řezníček, Procházka, Kúdela)

ŽK: Novák - Dimitrovski, Wojnar

Diváků: 350

Finálovému střetnutí předcházelo utkání poražených semifinalistů SK Slavia Praha - FC Hradec Králové 0:2. Oba góly dal Gulajev (39. a 40.min.).

Konečné pořadí v 9. ročníku turnaje o putovní pohár starosty města Čelákovice 2011:

1.FK Mladá Boleslav

2.FK Baumit Jablonec

3.FC Hradec Králové

4.SK Slavia Praha

Fanshop banner