Chramosta za pět minut dvanáct pomohl porazit Anglii
Klub

Chramosta za pět minut dvanáct pomohl porazit Anglii

Redakce

V důležitém utkání Česko - Anglie 2:1 na šampionátu jednadvacetiletých fotbalistů boleslavský útočník Jan Chramosta v pěti minutách stihnul dát jeden gól a na druhý přihrát Pekhartovi.

Chramosta se stal rázem nejproduktivnějším útočníkem české jednadvacetileté reprezentace, která v Dánsku bojuje o medaile a o účast na londýnské olympiádě. Dva zápasy proseděl na lavičce náhradníků, ve třetím naskočil do hry na závěrečnou pětiminutovku. V době, kdy Česko prohrávalo s Anglií 0:1 a medaile i olympiáda se zdály být hodně daleko. A v těch několika málo minutách, které měl k dispozici, výrazně přispěl k otočení utkání.

V předposlední minutě po přihrávce od Gecova dal vyrovnávací gól a navíc v poslední minutě ještě přihrál Pekhartovi na vítězný gól.
„Utkání jsme odbojovali a měli v něm hodně štěstí, protože Angličané nás přehrávali. Trenér mě tam dal s tím, abych dal gól a mně se to podařilo. Je to krásné," zářil bezprostředně po utkání Chramosta.
Na evropském šampionátu nastříleli Češi zatím čtyři góly. Dva dal kapitán Dočkal proti Ukrajině a po jednom Chramosta s Pekhartem proti Anglii. Ze tří střelců strávil Chramosta na hřišti nejméně minut, tudíž má bezkonkurenčně nejlepší produktivitu.

Boleslavský střelec Jan Chramosta prožívá vskutku parádní období. V květnu přispěl mateřskému klubu FK Mladá Boleslav k historickému zisku národního poháru. V pohárových zápasech nastřílel šest gólů, což bylo nejvíce z týmu, ve finále po faulu na něho vyrovnával Táborský skóre na 1:1 a v penaltovém rozstřelu dal rozhodující sedmou penaltu do olomoucké branky. A nyní trefil velmi důležitý gól v reprezentačním dresu na evropském šampionátu. A možná ne poslední...

Fanshop banner