Trenér Koubek chce, aby současný tým zůstal pohromadě
Klub

Trenér Koubek chce, aby současný tým zůstal pohromadě

Redakce

Pod nový šéfem Miroslavem Koubkem začali mladoboleslavští fotbalisté trénovat hodně zostra. Dvouhodinové tréninkové jednotky nabité pestrou činností a v neustálém tempu s minimem hluchým prostojů však nový trenér považuje za odpovídající přípravnému období.

„Nemyslím si, že první trénink byl mimořádně náročný. Byla v něm směska cvičení na rozhýbání, pracovně jim s kolegou Kočím říkáme cvičení na profouknutí. Nic dramatického. Myslím si, že hráčům prospěly a splnily účel. Zaznamenal jsem jejich příznivé reakce."

Jak vnímáte své současné boleslavské angažmá?

„Trénovat Boleslav je pro mě velká výzva. Mám z toho radost, že jsem byl oslovený, a zároveň si uvědomuji závazek a odpovědnost."

Uvažujete o změnách v kádru?

„Mojí filosofií v tomto létě je, pokud možno do mužstva moc nesahat. Samozřejmě, když opravdu odejde Mendy, tak by to byla ztráta, která by mě mrzela. Proto jsem rád, že už tady máme Jana Štohanzla. Chci, aby mužstvo zůstalo co nejvíce pohromadě s doplněním na dvou až třech postech."

Můžete představy o doplnění nějak konkretizovat, třeba jak je to se zájmem o Nevese, který skončil v Ostravě?

„Je potřeba zvýšit konkurenci v obranné řadě a v útočné formaci. Přiznávám, že Nevese jsem osobně kontaktoval a následně také managment boleslavského klubu, ale výsledek je zatím velká neznámá."

Z jakého důvodu jste hráčům zkrátil o pět dnů dovolenou?

„Pravděpodobně byl původní plán přípravy postavený na tom, že Boleslav ničeho nedosáhne, ale pokud výhrou národního poháru dosáhla na předkolo Evropské ligy, museli jsme se tomu přizpůsobit. V porovnání s ostatními českými účastníky evropských pohárů jsme začali ve zcela standardním termínu."

Když jste na začátku přípravy poprvé předstoupil před mužstvo, co jste hráčům říkal a zdůrazňoval?

„Na úvod jsem k hráčům promlouval o férovosti, týmovosti a motivaci."

Co říkáte tomu, že mladoboleslavská juniorka koketuje s postupem do druhé ligy?

„Jako trenér bych uvítal, kdyby boleslavská juniorka postoupila do druhé ligy. Pro mladé hráče by to byla velice dobrá zkušenost."

Boleslavští se letos potřetí dostali do Evropy, kde při předchozích dvou účastí vždy postoupili do základní skupiny. Myslíte na podobný cíl?

„Pokud budeme mít štěstí na los, rádi bychom postoupili i potřetí do základní skupiny evropského poháru."

Fanshop banner