Jasnou výhrou zpečetili stříbrnou příčku v ČFL
Klub

Jasnou výhrou zpečetili stříbrnou příčku v ČFL

Redakce

Boleslavští zaskočili píseckého soupeře v prvním poločase třemi góly, když první dva dali v rozmezí pěti minut, a po přestávce si vedení a potřebné tři body pro historicky nejlepší umístění v ČFL pohlídali.

Utkání začali Boleslavští aktivně, přesto Písečtí získali dva rohové kopy. Centry z nich boleslavská defenzíva odvrátila. První útok Boleslavi skončil vedle písecké branky, druhý Kubišovým faulováním Zahustela. V 6. minutě Dudkův trestný kop o necelého půl metru minul pravý horní růžek Satrapovy branky. Náznak píseckého útoku spolupracujících Kubiše s Pravdou neprošel mladoboleslavskou obranou. V 9. minutě po Dudkově přihrávce Tvarohova střela bez přípravy minula cíl. Ve 14. minutě nedotáhli do úspěšné koncovky boleslavskou akci Zahustel s Tvarohou. Potom na chvílii herní iniciativu přebrali Písečtí. V 16. minutě dvakrát po sobě dobře zasáhl brankář Kanaval, nejprve vyrazil centr z pravé strany, poté chytil s přehledem hlavičku domácího hráče.

V 17. minutě využili Boleslavští výhodu rohového kopu dokonale. Dudkův ostrý centr přizvedl Zahustel a jeho spoluhráč Volf byl v pravou chvíli na správném místě před soupeřovou brankou, aby dal vedoucí gól - 0:1. Píseckou snahu o vyrovnání hry a skóre úspěšně brzdili boleslavští obránci. A když už v 21. minutě prošel střelecký pokus Pravdy k brankáři Kanavalovi, tak ten byl připravený.
Ve 24. minutě Dudka našel kolmou přihrávkou Svobodu, který ani chvíli neotálel a odhodlal se ke střele. Písecký brankář Satrapa byl evidentně zaskočený a míče si všimnul až ve chvíli, kdy nezadržitelně mířil do sítě - 0:2.

Dva góly v pěti minutách notně naleptaly soudržnost písecké defenzívy. Ve 26. minutě Brunclíkův nebezpečný centr ukopl z brankoviště v poslední chvíli Skopalík do rohu. V následující minutě na druhé straně hřiště zvládl pozorný Kanaval Štrajtovu ránu z dálky. Ve 31. minutě Zahustel vybojoval další rohový kop, po jehož rozehrání píseckou branku ochránil rázným odkopem Skopalík. Boleslavští v závěru poločasu ovládli hru a na dlouhé minuty nepůjčovali soupeři míč.
Ve 34. minutě Brunclík prudkou a umístěnou ranou proměnil penaltu za předchozí nedovolené hraní rukou - 0:3.

Do druhého poločasu se oba celky vrátily s chutí do hry, což sympaticky platilo i o vysoce prohrávajícím Písku. Ve 48. minutě Horák nedotáhl nadějnou boleslavskou šanci do příznivého konce. Ochvíli později dobrou Dudkovu střelu domácí brankář chytil. V 50. minutě písecký Malý nevyužil trestného kopu a poslal střelu hodně mimo Kanavalovu branku. Další písecká akce skončila Červenkovým ofsajdem. V 55. minutě obléhání boleslavské branky úspěšně odrážel opakovaně dobrými zákroky Kanaval a skončilo nepřesnou střelou Skopalíka. V 63. minutě tvrdě vypálil Ščuk, ale píseckého Satrapu nepřekonal. O dvě minuty později Malý přestřelil boleslavskou branku. V 72. minutě předvedl Malý přesnější pokus, ovšem Kanaval byl nadále neprůstřelný. Což potvrdil i za dvě minuty, kdy zdárně vyboxoval jedovatý trestný kop Demetera z hranice vápna nařízený po faulu Charuzy na Voráčka. V 76. minutě Dudkova skákavá rána hodně zaměstnala píseckého Satrapu. V 85. minutě Zbrožek v poslední chvíli zastavil brejk Zušťáka.

V 86. minutě Brunclíkova povedená rána skončila přesně v pravém horním rohu bezmocného Satrapy - 0:4.
V 89.minutě byl blízko gólu ještě Synek, tentokrát však byl písecký brankář úspěšný a přízemní střelu kryl. V poslední minutě Zušťákův gól sudí správně neuznali pro ofsajdové postavení střelce.

FK Mladá Boleslav"B": Kanaval - Svoboda, Chraruza, Zbrožek, Horák -Tvaroha, Brunclík, Ščuk (67. Synek), Dudka - Zahustel (79. Schubert), Volf (86. Borovička).

FC Písek: Satrapa - Kubiš (25. Voráček), Pastyrik, Červenka (58. Zušťák), Malý - Šlapák, Skopalík, Štrajt, Pravda - Demeter, Kosobud.

Góly: 17. Volf, 24. Svoboda, 35. a 86. Brunclík

ŽK: Štrajt

rozhodčí : Marek Janíček

diváků : 190

Sparťanská juniorská rezerva hraje jako jediná II.ligu. Mladoboleslavská skončila druhá v ČFL a olomoucká čtvrtá v MSFL. Takže mladoboleslavský juniorka je bez debaty druhá nejlepší v České republice.

V osmnáctičlenné ČFL z rezervních týmů prvoligových klubů v ročníku 2010/11 ještě hrály Viktoria Plzeň"B" (11.), Dynamo České Budějovice„B" (14.), Slovan Liberec„B" (15.), Slavia Praha„B" (17.) a Baumit Jablonec„B" (16.)

V šestnáctičlenné MSFL působily Zbrojovka Brno„B" (11.) a Slovácko„B" (12.). Další prvoligové kluby měly béčka na divizní úrovni.

Fanshop banner