Konec fotbalové dovolené, začínají tréninkové galeje
Klub

Konec fotbalové dovolené, začínají tréninkové galeje

Redakce

Ve středečním odpoledni 15.června začala sedmnáctka fotbalistů letní přípravu. Prvnímu tréninku pod hlavním koučem Miroslavem Koubkem přihlížely dva hloučky, jeden tvořili zvídaví novináři a druhý nedočkaví fandové.

Nestačili se divit, jak dostali hráči do těla hned na úvod. Jedno intervalové cvičení navazovalo na druhé bez možnosti lelkování. Občasné zklidnění tepové frekvence za poklusu a znovu do práce. V tempu půldruhé hodiny, tedy po dobu trvání fotbalového utkání.

Tréninkové období zahájilo sedmnáct fotbalistů. Byli mezi nimi dva úplní nováčci. Do Mladé Boleslavi přestoupili Petr Wojnar z Baníku Ostrava, jenž v uplynulém ročníku hostoval v druholigovém Kladnu, a Jan Štohanzl z Bohemians 1905. Ostatní hráči byli staří známí: Václav Kalina, Jan Kysela, Lukáš Opiela, Vladimir Dimitrovski, Petr Johana, Adrian Rolko, Radek Šírl, Tomáš Fabián, Ondřej Kúdela, Jakub Řezníček, Ivo Táborský, Marek Kulič, Miroslav Miller, Jan Šeda, Lukáš Michňa. O berlích byl přítomný Tomáš Janíček. „Věřím, že od pondělí budu už trénovat," prohlásil.

Jan Chramosta je s českou jednadvacetiletou reprezentací na mistrovství Evropy v Dánsku. Podobně Kerem Bulut plní reprezentační povinnosti v rodné Austrálii. Václav Procházka má povolený pozdější nástup z dovolené. O dalším působení cizinců Elini Dimoutsose a Alexandra Mendyho v mladoboleslavském týmu se intenzivně jedná. Kádr ještě doplní někteří hráči z juniorského „B" týmu, který dohrával ČFL závěrečným utkáním v Písku přesně v den zahájení přípravy prvoligového kádru.

Po středečním startu příprava pokračuje do soboty každý den dopoledním tréninkem a po nedělním volnu od pondělí 20.června nastane týdenní dvoufázová příprava s herním vyvrcholením na nedělním (26.6.) turnaji v Čelákovicích, kterého se s spolu s Mladou Boleslaví zúčastní Slavia Praha, Baumit Jablonec a Hradec Králové.

Fanshop banner