Vyhráli a vrátili se na druhou příčku
Klub

Vyhráli a vrátili se na druhou příčku

Redakce

Pěknou hrou a třemi góly se boleslavští junioři rozloučili s domácím publikem, neboť poslední utkání ročníku hrají ve středu v Písku. Třemi body se vrátili na druhou příčku ČFL před Pardubice, které je předehrávaným utkáním v uplynulém týdnu na pár dnů přeskočili.

První minuty patřily ofenzivní smršti boleslavských fotbalistů. Ve 3. minutě Zbrožek přesnou hlavičkou poslal do šance Zahustela, který běžel sám na libereckého brankáře Hosmana, ale ten jeho úmysl vystihl a zakončení pravačkou lapil.

V 9. minutě po Svobodově kolmé přihrávce byl v brejku opět Zahustel. Tentokrát byl úspěšnější a levačkou podle brankáře skóroval k levé tyči - 1:0. Ve 13. minutě zkusil střelec gólu zaskočit Hosmana ránou z dálky. Na brankářem vyražený míč dobíhal Volf, ale obránce Liberce ho stačil ukopnout na roh.
V 15. minutě Liberečtí vyrovnali z prvního vydařeného útoku. Boleslavský brankář Kanaval zaváhal s vyběhnutím a tím Dostálkovi dal čas, aby sólo přesně zakončil - 1:1.

Ve 28. minutě poslal Dudka trestňák před branku, kde se po sérii vzdušných soubojů ke střelbě dostal Volf, ale cíl minul. Ve 34. minutě Tvarohův centr z pravé strany povedeně hlavou zakončil Volf k levé tyči. Gólman Hosman se však fantasticky vymrštil a zabránil gólu. Pět minut před přestávkou Kesner našel mezi boleslavskými obránci rozběhnutého Martana, který obešel Kanavala a nastřelil tyč prázdné branky. O minutu později přišel Liberec o stopera Zierise. Podrazil totiž Volfa v situaci, kdy už téměř běžel sám na libereckou branku.

Druhý poločas hrála Boleslav přesilovku. Liberečtí zhustili obranu a spoléhali na náhodné útoky. Nevyužili ani jeden, naopak Boleslavští početní převahu využili ke vstřelení dvou gólů.

V 65. minutě kombinační akci trojice Schubert-Volf-Tvaroha zakončil Tvaroha slabou střelou, s níž si Hosman snadno poradil. Za tři minuty Schubert nabil Charuzovi a jeho ránu z pětadvaceti metrů vyrazil liberecký gólman se štěstím kolenem. Neuplynulo ani šedesát vteřin a Volf vběhl z levé strany do trestného území, aby z téměř nulového úhlu zaskočil Hosmana nekompromisní střelou, která se od břevna svezla do liberecké branky - 2:1.

V 88. minutě Kanavalův přesný výkop zpracoval Schubert. Jeho bombu liberecký gólman vyrazil a Synek snadno hlavou dorazil do odryté branky - 3:1.
V poslední minutě Zbrožek založil rychlý protiútok, v jehož vyvrcholení Schubert připravil střeleckou pozici Synkovi, ale ten branku minul. Nastavená minuta uplynula ošetřováním libereckého Kesnera a boleslavského brankáře Kanavala, kteří se srazili v boleslavském trestném území.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Kanaval - Borovička, Charuza, Zbrožek, Brunclík - Tvaroha, Svoboda , Hadziresic (64. Schubert), Dudka (85. Dolinajec) - Volf (77. Synek), Zahustel.

Sestava FC Slovna Liberec"B": Hosman - Zeman, Zieris, Pokorný (25. Štícha), Fleišman - Bína (85. Daniel), Janů, Kesner, Dostálek - Martan, Beneš (46. Suk).

Góly: 9. Zahustel, 68. Volf, 88. Synek - 15. Dostálek

ČK: Zieris

Rozhodčí: Čuřín - Duchoň, Žáková

Diváků: 315

Fanshop banner