Chramosta jede na mistrovství Evropy
Klub

Chramosta jede na mistrovství Evropy

Redakce

V konečné nominaci reprezentačního družstva Česko U21 pro evropský šampionát, který se koná ve dnech 11.-25. června v Dánsku, je jediným mladoboleslavským hráčem útočník Jan Chramosta. Přišel tak o červnovou dovolenou a nestihne zahájení letní přípravy s mateřským klubem.

Krátce po skončení ligové sezóny nastoupil na reprezentační soustředění, které kouč Jakub Dovalil svolal do Břízek u Jablonce nad Nisou. Trvalo týdne a v jeho závěru hráči absolvovali jediné přípravné utkání a tím pádem generální herní prověrku proti mladoboleslavské třetiligové juniorce. Nasázeli ji osm gólů a z nich tři dal Jan Chramosta.

Bylo přípravné utkání lehké, jak napovídá vysoká výhra?

„Nebylo vůbec lehké. Bylo vedro a hrál jsem na postu, na který nejsem moc zvyklý. Hrál jsem hodně staženého ofenzivního hráče, spíše záložníka, takže bylo náročné nabíhat dopředu."

Ale určitě bylo utkání lehčí, než týden na soustředění v Břízkách?

„Samozřejmě ano, protože jsme tam dostávali do těla. Dobíjeli jsme baterky a nyní po odehraném přátelském utkání v Boleslavi se už soustředíme na mistrovství Evropy."

Splnil jste si cíl a sen vrcholící sezóny, když jste získal s Mladou Boleslaví trofej Ondrášovka cupu a jste nominovaný na evropský šampionát reprezentačních jednadvacítek?

„Je to obojí hodně příjemné, že jsme vykopali pohár a udržel jsem se v reprezentaci. Zbývá ještě uspět na mistrovství Evropy."

Uvědomujete si, že mezi účastí na evropském šampionátu a letní přípravou v klubu nebudete mít žádnou přestávku na odpočinek a regeneraci?

„Nyní myslím především na mistrovství Evropy, všechno ostatní je ještě daleko. Až přijedu, bude záležet na dohodě s klubovým trenérem, jestli budu potřebovat volno nebo ne, podle toho, zda a kolik toho budu v Dánsku hrát."

Fanshop banner